Connect with us

technokrata

A Philips piacra kívánja dobni a P800-ba fejlesztett chipjét

Kütyük

A Philips piacra kívánja dobni a P800-ba fejlesztett chipjét

A Royal Philips Semiconductor munkatársai nyilvánosságra hozták, hogy a közelmúltban debütált, és azóta komoly sikereket elért Sony Ericsson P800-as okostelefon multimédiás processzorát a holland cég kutatási részlegein fejlesztették ki.

A Philips képviselői ezenkívül bejelentették, hogy a nagy teljesítményű chipet a jövő év elejétől lényegében bármely cég megvásárolhatja majd, ugyanis az Nexperia típusjelzéssel meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban.

A piacon tavaly év végén megjelent Sony Ericsson P800-as mobil készülékben található multimédiás processzort a Philips nem titkoltan az Intel XScale, a Texas Instruments Omap, illetve a Nokia Nomadik chipek közvetlen konkurensének szánja, valamint segítségével a dél-koreai Samsung Electronics orra alá is szeretne egy kis borsot törni.

Elmondások szerint a Sony Ericsson számára korábban csak különböző rádiófrekvenciás chipeket szállító Philipset azért választotta chipgyártó partneréül a japán-svéd vállalat, mert a Philips az elmúlt esztendőkben rendkívül nagy tapasztalatra tett szert a fogyasztói elektronikus eszközökbe szánt multimédiás eszközök piacán, illetve mert a Philips által 1999-ben felvásárolt VLSI Technology már amúgy is a Sony Ericsson egyik ASIC beszállítója volt. A Philips által Nexperia néven forgalmazni kívánt multimédiás chipben egyébként többek közt egy ARM9 processzormagot, egy digitális jelfeldolgozó processzort (DSP), valamint több hardveres gyorsító motort találhatunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle