Connect with us

technokrata

Újfajta nagy felbontású Sharp mobiltelefon kijelzők

Kütyük

Újfajta nagy felbontású Sharp mobiltelefon kijelzők

A Sharp Corporation a napokban Baltimore-ban megrendezett SID 2003 (Society for Information Display) szakkiállításon mutatta be legújabb, elsősorban mobiltelefonokba és okostelefonokba szánt kijelzőit, melyek mindegyike a gyártó által szabadalmaztatott, úgynevezett CG-Silicon (Continuous Grain Silicon) technológiára épül.

A rendezvényen 2,2 colos, QVGA felbontással rendelkező CG-Silicon kijelzőket lehetett megtekinteni, de a gyártó munkatársai elmondták, hogy a Sharp külön rendelésre lényegében bármekkora ilyen új technológiás mobiltelefon kijelzőt hajlandó legyártani.

Engem személy szerint egyszer már alaposan meggyőzött a Sharp legújabb folyadékkristályos kijelző technológiája, még pedig akkor, amikor néhány héttel ezelőtt kezembe vehettem az egyelőre csak prototípus szintjén létező Sharp GX20-as mobiltelefont. Utóbbi készülék egy 2,4 colos képátlójú CG-Silicon kijelzővel volt felvértezve, mely 240×320 pixeles felbontással, illetve 16 bites színmélységgel rendelkezett, és eddig soha nem tapasztalt képminőséget biztosított, ily módon pedig könnyedén lepipálta az általam képminőség tekintetében mindeddig favorizált Samsung V200-at.

A Sharp által az SID 2003-on bemutatott CG-Silicon alapú legújabb kijelző konkrétan 39,84×55,92×4,2 milliméteres méretekkel rendelkezett, látható képmérete pedig 33,84×45,12 milliméter volt, ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó, hogy ez a kijelző már nem “csak” 65 ezer, hanem 260 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. Az újdonságot a Sharp elsősorban várhatóan 2,2, 2,4, valamint 2,5 colos képátlójú változatokban fogja gyártani.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle