Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft okostelefon: a németeknek nem kell, de a svédeknek igen

Kütyük

Microsoft okostelefon: a németeknek nem kell, de a svédeknek igen

A mobiltelefon piacon történő megjelenésével mostanság sokat küszködő Microsoft örömmel számolt be arról, hogy Svédországban forgalomba hozták első okostelefonját.

Minderre alig két héttel azt követően került sor, hogy az egyik német mobil operátor, az egyébként Európa második legnagyobb mobil szolgáltatójaként jegyzett T-Mobile bejelentette: korábbi terveivel ellentétben nem dobja piacra a Microsoft okostelefonját. A T-Mobile ezen döntése kapcsán indokokat nem kívánt közölni, mint ahogy azzal kapcsolatban sem nyilatkozott, hogy a jövőben van-e még esély arra, hogy piacra dobja a Microsoft készülékét.

Különböző források tudni vélik, hogy a Microsoft okostelefonja különböző technikai problémák miatt nem kerülhetett fel a T-Mobile kínálatába, noha a szoftvercég képviselői ezen híreszteléseket határozottan cáfolják. Semmilyen hibája sem volt a készüléknek, és bizton állíthatom, hogy a T-Mobile piacra fogja dobni a telefont, azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Peter Wissinger, a Microsoft mobil eszközök fejlesztésével foglalkozó részlegének egyik markting menedzsere.

Andreas Tillander, a TeliaSonera nevezetű svéd mobil szolgáltató egyik vezetője elmondta, hogy cége azért bővítette termékskáláját a Microsoft-féle okostelefonnal, mert előzetes felmérések szerint az előfizetőknek tetszik a Microsoft készülékének kezelőfelülete, az ugyanis nagymértékben hasonlít a személyi számítógépek kezelőfelületére. Tillander utalt arra, hogy a TeliaSonera most teljesen ugyanazt a készüléket dobja piacra, mellyel a német T-Mobile egyelőre nem kívánt foglalkozni, és amely telefonnal a TeliaSonera tesztjei szerint semmilyen probléma nincs.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés