Connect with us

Két vadonatúj, kamerás Sony CLIE kéziszámítógép

Kütyük

Két vadonatúj, kamerás Sony CLIE kéziszámítógép

A Sony Japánban bemutatta két legújabb high-end kategóriás kéziszámítógépét, a Palm OS 5 operációs rendszerre és 200 MHz-es frekvenciájú ARM processzorra épülő, Compact Flash bővítőhellyel rendelkező CLIE PEG-NX73V-t és a CLIE PEG-NX80V-t.

A japán gyártó mindkét újdonsága nagy felbontású, 320×480 pixeles, 16 bit színmélységű TFT folyadékkristályos kijelzővel van ellátva, és a két készülék közötti egyik legfontosabb különbség abban rejlik, hogy míg a PEG-NX73V csak 16 MB RAM és 32 MB ROM memóriát tudhat magáénak, addig a PEG-NX80V mind RAM, mind ROM tekintetében 32 MB kapacitással büszkélkedhet.

Ugyancsak fontos különbség, hogy míg a CLIE PEG-NX73V integrált kamerájának segítségével manapság már csak átlagosnak nevezhető, 640×480 képpont felbontású fényképek készíthetők, addig a CLIE PEG-NX80V digitális fényképezőgépe 1,3 megapixeles szenzorral rendelkezik, ami akár 1280×960 pixel felbontású fotók készítését is lehetővé teszi.

A külső méretek (132x72x22 milliméter), illetve a formai kialakítás tekintetében teljesen megegyezik a két új CLIE modell, a PEG-NX80V típusjelzésű készülék azonban egész pontosan öt grammal nehezebb a mérlegen 230 grammot nyomó kistestvérénél. A CLIE PEG-NX73V és a CLIE PEG-NX80V a gyártó ígérete szerint Japánban már néhány héten belül megvásárolható lesz, az újdonságok várható kereskedelmi áráról azonban egyelőre nincsenek információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom