Connect with us

technokrata

Sharp: túl a tízmilliomodik kamerás mobilon

Kütyük

Sharp: túl a tízmilliomodik kamerás mobilon

A Sharp Corporation nemrégiben leszállította tízmilliomodik, integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonját.

A történet egész pontosan 2000 októberében kezdődött, amikor is a japán gyártó piacra dobta legelső kamerás mobilját, a J-SH04 típusjelzésű készüléket, mely a Vodafone érdekeltségi körébe tartozó J-Phone kínálatában volt elérhető, és segítségével elektronikus levelekben lehetett elküldeni a mobillal készített fényképeket.

Az azóta eltelt időkben természetesen rendkívül komoly fejlesztések zajlottak le a Sharpon belül, ennek eredményeképp pedig egymás után jelentek meg a piacon az egyre nagyobb tudású, egyre nagyobb felbontású integrált digitális fényképezőgéppel ellátott Sharp mobiltelefonok. 2001 júniusában debütált a vállalat második kamerás mobilja, a nagy felbontású TFT folyadékkristályos kijelzővel szerelt J-SH07, ugyanezen év decemberében pedig Japánban már kapható volt az a J-SH51 típusszámú Sharp mobil, melynek segítségével elsőként lehetett igénybe venni mozgókép küldési szolgáltatásokat.

Fontos mérföldkövet jelentett a Sharp történetében, amikor a cég GX10-es mobiltelefonja 2002 szeptemberében megjelent a Vodafone európai kínálatában, és a mobil operátor Live! projektjének a szerves részét képezte, illetve képezi a mai napig is. A Sharppal kapcsolatos legfrissebb hír pedig nem más, mint hogy az elmúlt héten Japánban forgalomba került a cég és egyben a világ legelső 1 megapixel felbontású kamerás mobilja, a J-SH53.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle