Connect with us

Pannon GSM: felvételi eredmények SMS-ben

Kütyük

Pannon GSM: felvételi eredmények SMS-ben

Csakúgy, mint tavaly, a Pannon GSM idén is lerövidíti az idegtépő várakozás idejét azon fiatalok számára, akik a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemre adták be felvételi jelentkezésüket.

Az írásbeli vizsgákon elért pontjaikról, illetve felvételi összpontszámukról normál díjas rövid szöveges üzenetben kérhetnek és kaphatnak tájékoztatást, még a ponthatárok meghatározása előtt.

Idén a tavalyinál mintegy 10 százalékkal több, megközelítőleg 8100 érettségizett diák jelentkezett a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem nappali tagozatának hét fő szakára. A legnépszerűbb továbbra is a hagyományos közgazdász képzés, ahová közel háromezren adták be jelentkezésüket – kétharmaduk első helyen. Hasonló számban szeretnének igazgatásszervezőnek tanulni. Csaknem megkétszereződött ugyanakkor a nemzetközi tanulmányokra jelentkezők száma, ráadásul két vadonatúj szakot is indít az intézmény, amelyeket összesen közel négyszáz diák jelölt meg.

A felvételi vizsgáknál talán csak az azokon elért eredmények okoznak nagyobb izgalmat, hiszen a jelentkezőknek mintegy négyszeres túljelentkezéssel kell számolniuk. Mivel ilyenkor minden, bizonytalanságban töltött perc kín, az írásbelik eredményéről a felvételizők SMS-ben is tájékozódhatnak. Ehhez mindössze “A” jelentkezési lapjuk azonosítóját, valamint a vizsgatárgy kódját kell a 06 20 20 20 222 telefonszámra elküldeniük. Mivel az eredmények felvételi pontértéke szaktól függően változhat, a Pannon GSM rendszere automatikusan a megfelelő számítási rend (húszas, illetve harmincas lista) szerinti eredményt küldi ki a válaszüzenetben.

A pontos tájékoztatás, valamint a visszaélések elkerülése érdekében az érdeklődőket telefonszámuk alapján azonosítja a rendszer, azaz csak akkor fogadja el kérésüket, ha azt arról a mobil hívószámról küldik el, amelyiket jelentkezési lapjukon feltüntettek. Hibaüzenetet kap a jelentkező akkor is, ha rosszul ütötte be azonosítóját vagy tárgykódját, ha azokat nem választotta el szóközzel, illetve ha a feladatok kiértékelését megelőzően érdeklődik eredményéről. Hasonló módon, az azonosító és a választott szak kódja megadásával tudhatják meg hozott és szerzett pontjaik összegét a leendő hallgatók, így a ponthatárok kihirdetésekor azonnal megtudhatják, felvették-e őket az intézménybe.

A Pannon GSM által működtetett rendszer a vizsgaeredményeket június 3-tól július 10-ig, az elért pontokat július 16-tól 24. éjfélig bocsátja a jelentkezők rendelkezésére. A tavalyi érdeklődés alapján ezen időszak alatt várhatóan mintegy 10 ezer kérés érkezik majd be a Pannon GSM SMS-kezelő központjába, és ugyanennyi válasz indul útjára a jelentkezőkhöz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom