Connect with us

technokrata

Mobiltelefonnal távirányítható játékautók

Kütyük

Mobiltelefonnal távirányítható játékautók

Az NEC munkatársai bejelentették, hogy a vállalat technológiai együttműködési szerződést kötött az egyik legnagyobb japán játékgyártó céggel, a Konamival, mely megállapodás értelmében immár mobiltelefonok segítségével is megoldható a MICROiR típusú játékautók távirányítása.

Az említett típusjelzésű játékautók tulajdonosainak nincs más teendőjük, mint letölteni az internetről a megfelelő távirányító szoftvereket, és telepíteni azokat az NTT DoCoMo által forgalmazott NEC N504iS, illetve a Vodafone csoport részét képező J-Phone kínálatában fellelhető NEC J-N51-es mobiltelefonra.

Az NEC és a Konami képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a két NEC mobiltelefon infravörös jelek segítségével tartja a kapcsolatot a távirányítós MICROiR játékautókkal, tehát a megfelelő távirányításához a mobiltelefonoknak mindig rá kell “látniuk” a parányi autókra. A Konaminak egyébként licensze van többek közt a Ferrari, a Williams, a Toyota, valamint a Jordan Forma 1-es csapatok autóinak kicsiben történő megépítésére, és immár ezen mini F1 torpedókat is irányítani lehet az említett két NEC mobiltelefon segítségével.

Az infravörös porttal rendelkező mobiltelefonok nyújtotta lehetőségeket mostanság egyre több cég, illetve szoftverfejlesztő próbálja meg kihasználni, hiszen szinte nem telik el hét anélkül, hogy egy-egy telefonra ne jelenne meg például a televíziós készülékek távirányítását lehetővé tévő szoftver.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle