Connect with us

technokrata

Fellendülőben a mobil csengőhang piac

Kütyük

Fellendülőben a mobil csengőhang piac

A fiatalabb korosztályok képviselői maximálisan kiaknázzák a mobiltelefonok nyújtotta lehetőségeket: elektronikus leveleket és multimédiás üzeneteket küldenek segítségükkel, játszanak a készülékekre telepített játékokkal és mindent megtesznek azért, hogy mindig az aktuálisan legdivatosabb csengőhang szólaljon meg telefonjukon.

Elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy a csengőhang üzlet igen jelentős bevételi forrásokat jelent az ebben a szektorban érdekelt cégek számára, ugyanis a fiatalok a legtöbb esetben nemcsak az ingyenes, hanem a fizetős csengőhangokat is hajlandók letölteni készülékeikre.

A legfrissebb adatok szerint jelenleg évente globálisan egymilliárd dollár körüli forgalmat bonyolítanak le a mobiltelefonos csengőhang piacon, és az előrejelzések azt mutatják, hogy az előttünk álló években jelentős forgalomnövekedésre lehet számítani. Európában és Ázsiában a fizetős csengőhang szolgáltatások immár több éves múltra tekintenek vissza, ezzel szemben az Egyesült Államokban csak most éledezik a piac. Amerikában egyébként egy-egy új csengőhangért 1-2 dollár körüli összeget kell fizetni a nagyobb szolgáltatóknál, és ezt az összeget egyre több fiatal hajlandó kifizetni azért, hogy telefonja személyre szabottan, divatos hangon szólalhasson meg.

A csengőhang kereskedelem felfutásának többek közt a hanglemezipari cégek is örülnek, ugyanis az elmúlt időkben jelentős mértékben csökkentek a zenei CD-k eladásából származó bevételeik, a viszonylag újnak számító csengőhang biznisz pedig valamelyest képes enyhíteni ezen bevételkieséseket. A nagyobb kiadók egymás után kötnek szerződéseket a csengőhang szolgáltató cégekkel, így mind az immár klasszikus felvételek, mind a legújabb dalok rövid időn belül csengőhang formát öltenek, még pedig ez esetben teljesen legális módon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle