Connect with us

technokrata

Az amerikaiak szerint headset nélkül veszélyes a vezetés közbeni telefonálás

Kütyük

Az amerikaiak szerint headset nélkül veszélyes a vezetés közbeni telefonálás

Az amerikaiak több mint háromnegyede úgy vélekedik, hogy a közlekedés fokozott biztonsága érdekében az autósoknak csak headsetek, vagy egyéb hasonló megoldások, például kihangosítók révén szabadna mobiltelefonálniuk vezetés közben – derül ki a mobiltelefon headsetek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Plantronics friss tanulmányából.

Az emberek rájöttek arra, hogy mindennapi életükben egyre fontosabb szerepet játszanak a mobiltelefonok, és vezetés közben csak bizonyos feltételek mellett lehet használni ezen eszközöket – nyilatkozta Beth Johnson, a Plantronics termékmarketing részlegének igazgatója, majd hozzátette, hogy a headsetek és a kihangosító berendezések használata mellett a sofőrök mindkét keze a kormányon lehet, ami jelentős mértékben növeli a közlekedés biztonságát.

Érdekesség, hogy bár a megkérdezettek 76 százaléka szerint az autósoknak vezetés közben headsetet, vagy valamilyen hasonló eszközt kellene használniuk, tíz megkérdezettből mindössze négy mondta azt, hogy vezetés közben használt már ilyen segédeszközöket, és csak minden ötödik válaszadó nyilatkozta azt, hogy autóban csak és kizárólag ilyen eszközök használata mellett mobiltelefonál.

Az Egyesült Államokban először New Yorkban szabályozták a vezetés közbeni mobilozást, ahol is 2001 óta csak headsettel, vagy kihangosítóval lehet telefonálniuk a sofőröknek. Jelenleg egyébként az ország államainak közel felében terveznek olyan törvényeket hozni, melyek szigorúan szabályozzák az autósok mobiltelefonos szokásait.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle