Connect with us

Hirdetés

technokrata

A rosszkor soha meg nem csörrenő telefon?

Kütyük

A rosszkor soha meg nem csörrenő telefon?

A pennsylvaniai Carnegie Mellon egyetem kutatói létrehoztak egy olyan különleges telefonos megoldást, mely “illemtudó” módon csak akkor csörren meg, amikor illik neki, és sosem szólal meg rosszkor.

A rendszer eléggé egyszerű: ahhoz, hogy a telefon tudja, hogy tulajdonosának éppen mikor jó, avagy – és erre az opcióra hegyezték ki az egészet – mikor nem, a technikát kell segítségül hívni: mikrofonok, kamerák, érzékelők tömkelege, s az összes adat befut szép sorjában egy igencsak nagy kapacitású számítógépbe, amely végzi a dolgát, feldogoz, összesít, majd eljut a végkövetkeztetésre – írja az RTL Klub Online.

Ám nem csak azok az adatok kerülnek be, hogy például: becsukódik az ajtó – ilyenkor hiába is csengne a fránya készülék az asztalon árválkodva -, hanem az összes olyan, elsőre talán lényegtelennek tűnő adat is, minthogy: az asztalra rézsútosan dőlve, a laptopot álmos tekintettel bűvöli az egyed.

Persze, a gép nem tudhatja, hogy ez a pozíció, vagyis az elnyúlva a gép előtt, munkavégzésre alkalmas, ezért nem árt tájékoztatni erről, még pedig manuális adatbevitellel. Ám némi adatgyűjtés után a számítógép vezérelte telefon közbeszól – mármint a csöngetésnek, így akkor sem sikít bele a vakvilágba, ha éppen megbeszél, vagy még beszél az ember a kollégájával.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés