Connect with us

technokrata

Újfajta DDR memóriák mobiltelefonokba

Kütyük

Újfajta DDR memóriák mobiltelefonokba

Az Elpida Memory megkezdte második generációs, rendkívül alacsony fogyasztású, elsősorban mobiltelefonokba, kéziszámítógépekbe, valamint digitális fényképezőgépekbe szánt DDR (Double Data Rate) Mobile RAM-jainak a forgalmazását.

A legfejlettebb, 0,11 mikronos gyártási technológiák segítségével készülő új memóriachipek 400 MB/s-os sávszélességet biztosítanak, ami ebben a piaci szegmensben több mint elegendő. A 9×13 milliméteres méretekkel rendelkező vadonatúj Elpida memóriák FBGA tokozással kerülnek forgalomba, és a már említett DDR mellett hagyományos SDR (Single Data Rate) verzióban is elérhetők.

A japán székhelyű gyártó számos “trükköt” bevetett annak érdekékben, hogy újgenerációs mobil memóriái a lehető legalacsonyabb fogyasztással és hőtermeléssel rendelkezzenek. Az alacsony fogyasztás érdekében az új memóriachipek működésükhöz mindössze 1,8 V-os feszültséget igényelnek, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy amennyiben a felhasználási környezet nem kívánja meg, hogy teljes sebességgel működjenek, képesek saját sebességük csökkentésére.

Szakértők szerint a 2,5G, illetve harmadik generációs mobiltelefonok piacán mindaddig az Elpida Memory féléhez hasonló, rendkívül alacsony DDR, illetve SDR memóriák jelentik a legjobb megoldást, amíg a DDR2 memóriák mobil változatai meg nem jelennek a piacon. Az Elpida Memory újdonságai közül egyébként a 256 Mbit kapacitású SDR Mobile RAM chip 25 dollárba, a hasonló kapacitású DDR Mobile RAM pedig 27,50 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle