Connect with us

Stagnálás után végre fellendülés itthon az Internetet használók számában

Kütyük

Stagnálás után végre fellendülés itthon az Internetet használók számában

A tavalyi év végi stagnálást követően a 2003-as év első harmada meglepően jó eredményt produkált az Internet-felhasználók számának növekedését tekintve.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter közölte a 12. World Wide Web nemzetközi konferencián, hogy az első három hónapban 16 százalékkal növekedett a magyar internetezők száma. Egyúttal kiemelte, hogy ezt a folyamatot fent lehet tartani, többek között a magyar nyelvű tartalmak fejlesztésével.

Neumann János születésének 100. évfordulója alkalmából ülésezett a WWW konferencia Budapesten. Kovács emlékeztetett arra, hogy a világ Neumann Jánost tekinti a modern, programozható számítógép egyik atyjának, a bináris szisztéma ötletgazdájának.

˝Mi magyarok büszkék vagyunk Neumann Jánosra, ugyanakkor a legkevésbé sem dicsekedhetünk azokkal a paraméterekkel, amelyek a hazai információs társadalom fejlettségét jelzik.˝ – mondta az informatikai miniszter, aki egyúttal megemlítette azt is, hogy a jövő májusi EU csatlakozás ellenére PC- és Internet ellátottság területén jelentősen elmarad az Unió országaitól. Kovács elmondta: fordulatra van szükség, ezért döntött úgy egy évvel ezelőtt a kormány, hogy külön informatikai és hírközlési minisztériumot állít fel.

Legfontosabb küldetésként az információs társadalom fejlődésének támogatását jelölte meg a miniszter; ezen belül pedig az Internet-penetráció drasztikus növelése a legfontosabb cél, valamint a Világhálón elérhető magyar nyelvű tartalom fejlesztésének elősegítése is nagyon fontos. Kovács szerint jó hatással lesz a közügyek elektronikus úton való intézésének megjelenése is – ennek kapcsán egyébként a miniszter megjegyezte, hogy nemrég hitelesítették az első elektronikus aláírási formátumot, és az e-szignó hivatalos használatba lépésével elhárult az egyik legnagyobb akadály az elektronikus ügyintézés előtt.

A tárca vezetője elmondta: az Internet-díjaknál márciusig sikerült elérni átlagosan 25 százalékos csökkentést; az előkészítés alatt álló új elektronikus hírközlési törvény pedig szintén az árak további mérséklését hivatott elősegíteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom