Connect with us

technokrata

.eu még az idén

Kütyük

.eu még az idén

Még a 2003-as év során bekerül a csúcsszintű domainnevek közé az Európai Unió területén található website-ok jelölését szolgáló .eu kiterjesztés.

Az Európai Bizottság Brüsszelben meghozta döntését: eszerint az EURID (European Registry for Internet Domains) szervezet lesz a felelős az .eu TLD-jű (Top Level Domain) web- és e-mail címek bejegyzéséért és nyilvántartásáért. Mielőtt azonban beindulhatna a .eu-s domainnevek kiosztása, lépéseket kell tenni azért, hogy az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), azaz az internetes címeket globálisan felügyelő szervezet felvegye a kiterjesztést a többi mellé.

Az EURID szervezet egyébként jelenleg három uniós ország TLD-jét kezeli: Belgiumét, Olaszországét és Svédországét. Az .eu tartomány kezelésével majdan foglakozó nonprofit szervezet székhelye szintén Brüsszelben lesz.

Európai identitás – ezt emelte ki Erkki Liikanen, a bizottság ipari és informatikai kérdésekért felelős tagja, aki elmondta, hogy a .eu előnyeit az unióban élő állampolgárok, szervezetek és vállalkozások egyaránt kihasználhatják. A visszásságokat, spekulatív bejegyzéseket ugyanakkor hatékonyan ki kell küszöbölni; ezért Brüsszel a tagállamokkal és a tartományneveket nyilvántartó szervezetekkel együttműködve intézkedési irányelveket dolgoz ki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle