Connect with us

technokrata

Kézírás felismerés a Nokia 6108-ban

Kütyük

Kézírás felismerés a Nokia 6108-ban

A Nokia bejelentette első kézírás felismerő technológiákkal felvértezett mobiltelefonját, az ázsiai piacokra szánt Nokia 6108-at.

A finn székhelyű gyártó újdonsága elsősorban arról ismerszik meg, hogy esetében egy hozzá mellékelt speciális toll segítségével a hagyományos billentyűs adatbevitel mellett kézírásos adatbevitelre is lehetőség nyílik, még pedig akár kínai nyelven is. A Nokia pekingi részlege által kifejlesztett vadonatúj háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) készülék szolgáltatásokban igen csak gazdag, hiszen nagy felbontású színes kijelzővel rendelkezik, képes az MMS üzenetek küldésére és fogadására, e-mail klienssel van felvértezve, Java és XHTML kompatibilis, ezenkívül pedig egy kínai-angol, angol-kínai szótárat is magáénak tudhat.

A Nokia 6108 kézírás felismerő megoldásainak igénybe vételéhez nem kell mást tenni, mint lehajtani a készülék hagyományos billentyűzetét tartalmazó flipet, és a mellékelt toll segítségével az ily módon előtűnő érintés érzékeny felületre írni. Mindenképp említésre méltó, hogy a Nokia 6108 nemcsak a kínai karakterek felismerésére képes, hanem a fejlesztők elmondása szerint tökéletesen megbirkózik a latin betűk felismerésével is.

A Nokia 6108 színes folyadékkristályos kijelzőjével jó néhány korábbi Nokia mobiltelefon esetében találkozhattunk már, ugyanis az újdonság egy 128×128 pixeles felbontással, valamint 12 bites (4096 színárnyalat) színfelbontással rendelkező LCD-vel van ellátva. A polifonikus csengőhangokkal, valamint a SyncML technológiával egyaránt kompatibilis Nokia 6108 tömege 98 gramm. A készülék az ázsiai piacokon várhatóan valamikor a harmadik negyedévben fog megjelenni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle