Connect with us

Feljövőben a dél-koreai mobiltelefon gyártók

Kütyük

Feljövőben a dél-koreai mobiltelefon gyártók

A dél-koreai mobiltelefon gyártó cégek folytatják dinamikus előremenetelüket, melynek ékes bizonyítéka, hogy az egyik legfrissebb piaci jelentés szerint a világ öt legnagyobb mobiltelefon gyártóját tartalmazó ötös toplistán immár két olyan cég található, mely dél-koreai székhellyel rendelkezik.

A Strategy Analytics piackutató cég által a napokban közölt jelentés szerint az említett toplistán egy ideje már jegyzett Samsung Electronics mellé az utóbbi időkben sikerült az LG-nek is csatlakoznia, ezzel párhuzamosan pedig a szebb napokat is látott Sony Ericsson lekerült a rangos listáról. Utóbbi gyártó a legfrissebb eladási mutatókat tekintve a világ hatodik legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata.

A Strategy Analytics adatai alapján elmondható, hogy a piacot továbbra is a finn székhelyű Nokia uralja, mely cég első helyét jelen pillanatban egyetlen riválisa sem képes komolyan veszélyeztetni. A Nokia után az amerikai Motorola következik a sorban, a harmadik, negyedik, illetve ötödik helyen pedig Samsung, a Siemens, illetve a Top5 listán újoncnak számító LG található.

A piacvezető Nokia részesedése az idei esztendő első negyedévében 0,7 százalékponttal mintegy 35,1 százalékra csökkent, azonban a finn gyártó még így is több mint kétszer akkora részesedéssel rendelkezik, mint legközelebbi riválisa, a Motorola, melynek részesedése az elmúlt negyedévben 16,8 százalékról 15,4 százalékra esett vissza. A Samsung, a Siemens, illetve az LG jelenleg mintegy 12,2, 7,4, illetve 5,2 százalékát uralja a piacnak, miközben a Sony Ericsson részesedése kereken 5 százalékra tehető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom