Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő otthona a Siemens Mobile-tól

Kütyük

A jövő otthona a Siemens Mobile-tól

A párizsi álomlakást a Siemens legújabb drótnélküli készülékeivel rendezték be.

Ki ne álmodozna róla, hogy még egy népes család tagjaként se legyen probléma számára, hogy akkor és ott internetezzen illetve telefonáljon, ahol, és amikor akar, hogy ne kelljen keresgélni, hol is csörög a telefon, a sok elektromos holmi nyomán pedig ne váljon a lakás kusza kábelrengeteggé. E problémákra kínál megoldást az áprilisban elkészült párizsi Siemens Mobile Trendhouse, amely egyszerre mutatja be a legújabb lakberendezési irányzatokat, valamint a Siemens Mobile otthoni kommunikációt forradalmasító fejlesztéseit. Véronique Villaret híres párizsi lakberendező, és Uli Skrypalle, a Siemens Mobile formatervezőinek vezetője közösen alkották meg az álomlakást, amely kiválóan illusztrálja, hogy a kényelmi szempontok és a technikai lehetőségek milyen tökéletesen egészítik ki egymást.

A különleges lakás Párizs Marais negyedében található, s a legújabb lakberendezési trendeket egyesíti a vezeték nélküli kommunikáció legfrissebb fejlesztéseivel. A formatervezett, egyedi bútorokkal berendezett apartman a jövőt hozza testközelbe. Ahogy egyre elfoglaltabbakká válunk, az idő szerepe is egyre fontosabbá válik életünkben: felgyorsult élettempónknak köszönhetően egyre több dolgot egyre rövidebb idő alatt és egyszerűbb módon akarunk elintézni. Ennek megfelelően az idő a kényelmes otthon kialakításakor is központi kérdéssé válik, s a Siemens vezeték nélküli Gigaset készülékei segítséget nyújtanak ebben. A lakberendezésben egyre jobban teret hódít a könnyű mozgathatóság, a folyamatos alakíthatóság és rugalmasság gondolata, amelyhez a belső terek, a bútorok és a berendezési tárgyak mellett az otthoni kommunikációt forradalmasító vezeték nélküli termékek is tökéletesen illeszkednek.

Előrejelzések szerint a 21. században egyre többen fognak otthon dolgozni, amelynek mind az energiatakarékosság, mind a hatékonyság növelése szempontjából igen jelentős a szerepe. Az otthoni munkavégzéshez azonban meg kell teremteni az ideális feltételeket. Az ehhez szükséges eszközök létrehozása a Siemens Mobile tervezőit is foglalkoztatja. Képzeljünk el egy kényelmes lakást számítógépekkel, laptopokkal, faxszal, nyomtatóval és szkennerrel telerakva úgy, hogy mégsem hálózzák be az egész lakást a vezetékek és a kábelek. Mindezt a Siemens Gigaset SE105 dsl/cable router teszi lehetővé, amely nagy sebességű, vezeték nélküli összeköttetés segítségével biztosít internet-elérést egyidejűleg szinte tetszőleges számú számítógép és notebook számára úgy, hogy mindössze egyetlen internet-csatlakozás kell hozzá. Ez lehetővé teszi, hogy amíg a családfő a laptopján dolgozik, a család többi tagja nyugodtan böngésszen a világhálón. Mindehhez nincs szükség drótok és vezetékek garmadájára, így a kábelek erdeje nélkül is kinevezhetjük bármelyik szobát irodának. A router azt is lehetővé teszi, hogy akár 300 méterre is eltávolodjunk lakásunktól, így akár a kertben, a nyugágyban heverve is internezhetünk, ha úgy tartja kedvünk.

A Párizsban bemutatott legújabb Siemens Mobile fejlesztések a közeljövőben széles körben elterjedhetnek. Ugyanakkor a Siemens mérnökei folyamatosan gondolkodnak a távolabbi jövőről is, s e legfrissebb kutatások eredményei is hamarosan mindennaposak lesznek az otthoni kommunikációban. Az egyik legjelentősebb, jövőbe mutató fejlesztés a vezetékes és vezeték nélküli készülékeken alkalmazható képküldési szolgáltatás (Fixed Line Picture Messaging) kifejlesztése. Az SVOX nevű program a Gigaset készülékek használói számára lehetővé teszi, hogy meghallgathassák szöveges üzeneteiket, sőt a szoftver szükség esetén még fordítani is tud. A w@vebox az otthoni kommunikáció és szórakozás terén nyújt újat. A készülék drótnélküli, nagy sebességű összeköttetést létesít a televízió, a PC és a sztereó berendezés között, így lehetővé válik, hogy az internetről letöltött tartalmakat – filmeket, MP3 fájlokat – tévén nézzük meg, vagy meghallgassuk a sztereó berendezésünkön.

A Gigaset család: a kényelmet biztosító technológia

Az otthoni kommunikáció kényelmessé tételének terén nem csak az internetezőkre, hanem a telefonálókra is gondolt a Siemens. A vezeték nélküli Gigaset család legújabb tagjai a lehető legnagyobb kényelmet biztosítják az otthoni telefonálásban. A legmagasabb igényeket kívánják kielégíteni az S100 és S150 vezeték nélküli készülékek, amelyek ideálisak azoknak, akik a legdivatosabb formatervezés és a legújabb csúcstechnika hívei. A S100 és az S150 az első olyan vezeték nélküli készülékek, amelyek – akár a mobiltelefonok – a letöltésekhez az SMS technológiát használják. Ennek megfelelően SMS-t küldhetünk 640 karakter terjedelemben, emellett csengőhangok és képernyővédők letöltésével tehetjük egyedivé készülékünket. A tervezők valamennyi olyan funkciót beleépítettek, amelyet a technika mai állása lehetővé tesz: rendelkezik szabadkéz üzemmóddal, bébifonként is használható, beépített digitális hangirányított üzenetrögzítője van, amely lehetővé teszi, hogy ne mulasszuk el a fontos hívásokat, az utolsó 10 szám automatikusan visszahívható, 200 nevet és telefonszámot tud tárolni, hanggal tárcsázható.

Az A100 ideális megoldás mindazoknak, akik át akarnak állni a vezetékesről a vezeték nélküli otthoni telefonálásra. Az A100 rendkívül praktikus; a 10 leggyakrabban tárcsázott számot raktározza, és a többi Gigaset termékhez hasonlóan bárhol lehet vele beszélgetni: lakáson belül akár 50, a szabadban akár 300 méteres a hatótávolsága.

A nagyobb családok igényeit elégítik ki a Gigaset C100/150 illetve C200/250 készülékek. Az elfoglalt, modern ember számára nélkülözhetetlen, stílusos és felhasználóbarát vezeték nélküli telefonok a szabadságot és a rugalmasságot biztosítják otthonainkban. A központi egységhez összesen hat kézibeszélő csatlakoztatható, amelyeket a lakás bármely pontján szabadon elhelyezhetünk. A készülékekkel nem csak kifelé telefonálhatunk, hanem az otthon tartózkodó családtagokat is hívhatjuk, egyszerre pedig kettő, egy belső és egy külső beszélgetést folytathatunk rajta. A szabadkéz üzemmódnak köszönhetően a C100/150 lehetővé teszi, hogy telefonálás közben mással foglalkozzunk, emellett a készülékeken keresztül SMS-t küldhetünk és fogadhatunk (a C100/150 esetében 160 karakter, a C200/250 esetében pedig 640 karakter hosszúságban). A lakásban akár 50, a szabadban pedig akár 300 méteres körzetben szabadon mozogva folytatjuk beszélgetéseiket. Sőt, a készülékek walkie-talkie-ként is működtethetők, a szabadban egymástól maximum 300 méter távolságban használhatók. A C150 és a C250 emellett integrált digitális üzenetrögzítővel is rendelkezik, amelyet a telefonkagylóról vagy a központi egységről is működtethetünk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés