Connect with us

technokrata

Vészhelyzetekben is használjuk az SMS-t!

Kütyük

Vészhelyzetekben is használjuk az SMS-t!

Az Egyesült Államokban a Vezeték Nélküli Biztonsági Hét kapcsán a CTIA (Cellular Telecommunications & Internet Association) nevezetű szervezet arra hívja fel a mobiltelefonosok figyelmét, hogy az életben felmerülő különböző vészhelyzetekben gyors, hatékony és megbízható módon lehet kommunikálni, ez esetben segítséget kérni rövid szöveges üzenetek segítségével.

“Úgy vélem, hogy mindenkinek még időben konkrét tervet kellene készítenie arra az esetre, ha esetleg veszélybe kerül. A mobiltelefonok segítségével küldhető rövid szöveges üzenetek, vagyis az SMS-ek tökéletesen megfelelnek arra, hogy krízishelyzetben az előfizetők kapcsolatba léphessenek barátaikkal, családtagjaikkal, illetve egyéb ismerőseikkel. Egy egyperces hanghívás alatt rengeteg SMS-t lehet küldeni, ezért javaslom ilyen helyzetekben az SMS használatát. Manapság egyre komolyabb fenyegetést jelent a nemzetközi terrorizmus, tehát az előfizetőknek igen is a lehető legalaposabban meg kell ismerkedniük mobiltelefonjaik képességeivel, hogy adott esetben a leghatékonyabb módon kérhessenek segítséget” – nyilatkozta Tom Wheeler, a CTIA elnök-vezérigazgatója.

Wheeler elmondta, hogy a rövid szöveges üzenetek a közelmúltban felmerült krízishelyzetekben már többször is jó szolgálatot tettek, hiszen például a nemrég véget ért iraki háború kapcsán a kuvaitiak mobiltelefonjaik segítségével küldött SMS-ekben értesítették egymást az irakiak várható rakétatámadásairól, Hongkongban pedig a SARS fertőzés kapcsán az egyik mobil operátor olyan szolgáltatást indított, mely tudatja az előfizetőkkel, hogy a közelükben található-e SARS fertőzött épület.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek