Connect with us

technokrata

Nokia-MasterCard: vásároljunk mobillal!

Kütyük

Nokia-MasterCard: vásároljunk mobillal!

A Nokia és a MasterCard nemrégiben egy olyan hathónapos kísérleti projektet indított, melynek keretein belül a mobiltelefon tulajdonosok immár mobil készülékeik segítségével is fizethetnek a boltokban a megvásárolni kívánt termékekért.

Magyarul a vásárlók Nokia mobiltelefonjaikat lényegében, mint egyszerű bankkártyákat használhatják.

A világ legnagyobb mobiltelefongyártó cégeként jegyzett Nokia ötszáz olyan mobiltelefont szállított le, mely el van látva a különleges mobil fizetési technológiákkal. A kísérleti projekt egyébként az Egyesült Államokbeli Irvingben (Texas) zajlik, vagyis a finn székhelyű Nokia amerikai központjának közelében. A MasterCard által kifejlesztett PayPass mobil fizetési technológia lényege, hogy a megfelelő mobiltelefonokat a boltokban történő fizetésekkor néhány pillanatra az erre a célra készített speciális olvasó berendezések közelébe kell helyezni, vagyis a folyamat lényegében nem sokban különbözik attól, ahogy a bankkártyával történő hagyományos fizetési procedúra zajlik.

A várhatóan hat-nyolc hónapig tartó kísérlettől a fejlesztők azt várják, hogy a mágneses helyett vezeték nélküli rádiós technológiákra épülő fizetési megoldás bebizonyítsa életképességét. Keith Nowak, a Nokia szóvivője elmondta, hogy a projektben résztvevő áruházaknak lehetőségük nyílik arra, hogy a mobil készülékeiket bankkártyaként használó személyek telefonjaira reklámokat tartalmazó rövid szöveges üzeneteket küldjenek. A mobil tulajdonosok a kísérlet első harminc napjának leteltét követően dönthetnek arról, hogy továbbra is fogadni kívánják-e a reklámokat, vagy sem.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle