Connect with us

Érkezőben az Opto Tech OLED kijelzői

Kütyük

Érkezőben az Opto Tech OLED kijelzői

Az Opto Tech bejelentette, hogy várhatóan még ebben a hónapban megkezdi azon 1,1, illetve 1,2 colos képátlóval rendelkező, 256 szín megjelenítésére képes, passzív mátrixos OLED (Organic Light-Emitting Diode) kijelzőinek a tömeggyártását, mely kijelzőkkel a közeljövőben elsősorban dél-koreai, illetve kínai gyártók mobiltelefonjain találkozhatunk majd.

Az Opto Tech vadonatúj OLED termékeit a gyártók a mobiltelefonok második, kiegészítő kijelzőiként fogják felhasználni.

A tajvani székhelyű Opto Tech munkatársai elmondták, hogy az említett OLED kijelzők darabonkénti ára kevesebb mint 20 dollár, vagyis ezen újgenerációs kijelzők alig valamivel kerülnek csak többe a hasonló méretekkel rendelkező TFT LCD-knél, illetve mintegy 50 százalékkal drágábbak, mint a hasonló méretű STN folyadékkristályos kijelzők. A gyártó képviselői büszkén számoltak be arról, hogy az Opto Technél az OLED gyártás kihozatala nemrégiben elérte a 70 százalékot, tehát tíz legyártott kijelzőből immár hét tökéletes minőségű. Az Opto Tech egyébként abban bízik, hogy már ebben a hónapban több mint húszezer OLED kijelzőt fog eladni, valamint, hogy a harmadik negyedévben havonta mintegy ötvenezer darab OLED panelt fog tudni piacra dobni.

A tajvani cég az említett 1,1, illetve 1,2 colos képátlójú, 256 szín megjelenítésére képes OLED termékeken kívül hamarosan 2, illetve 3,1 colos képátlóval rendelkező, nem kevesebb mint 262.144 szín megjelenítésére képes OLED kijelzőket is forgalomba kíván hozni. Ezeket az új kijelzőket elsősorban mobiltelefonok fő kijelzőjeként, valamint digitális fényképezőgép képmegjelenítőjeként fogják majd alkalmazni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom