Connect with us

technokrata

A Sony Ericsson vezetői optimisták

Kütyük

A Sony Ericsson vezetői optimisták

A Sony Ericsson bejelentette, hogy az előrejelzések szerint az idei év hátralévő részében várhatóan növekedni fog a piaci részesedése, ennek köszönhetően pedig hamarosan újra nyereséges lehet a cég.

A svéd-japán mobiltelefon gyártó cég munkatársai hangsúlyozták, hogy a Sony Ericssonnál minden a legnagyobb rendben van, valamint hogy nincs szükség az anyacégektől származó újabb tőkeinjekciókra.

Jan Wareby, a Sony Ericsson alelnöke egy a napokban a Reuters hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy a vállalat második negyedéves eladási mutatói kedvezően alakulnak, és amennyiben ez a tendencia az év hátralévő részében is megmarad, akkor a Sony Ericsson a 2003-as esztendő egészét nézve nyereséges működésre lesz képes. Elsődleges célunk a nyereséges működés elérése, és elmondhatom, hogy ez ügyben minden a legnagyobb rendben folyik, ennek köszönhetően pedig nem lesz szükségünk újabb tőkeinjekciókra – nyilatkozta Wareby.

Emlékezetes, hogy a Sony Ericsson anyacégei, a mobil infrastruktúra piac vezető cégeként jegyzett Ericsson, valamint a fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó mamutcég, a Sony az idei esztendő első negyedévében közel 350 millió dolláros tőkeinjekciót hajtottak végre a mobiltelefon gyártó cég esetében, ugyanis a veszteséges cég ezen jelentős pénzösszeg nélkül komoly nehézségek elé kellett volna nézzen. A legnagyobb mobiltelefonos cégek közül jelen pillanatban egyébként a Sony Ericsson nem képes nyereséget termelni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák