Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távmunka: a szélessávú Internet-hozzáférés a nyerő

Kütyük

Távmunka: a szélessávú Internet-hozzáférés a nyerő

Egy felmérés szerint a szélessávú Internet-hozzáférés még jobb távlatokat nyit a távmunka terén.

Az International Telework Association (ITAC) felmérése szerint a hetente minimum egy napot távmunkában dolgozókat vizsgálva megállapítható, hogy a szélessávú Internet-hozzáféréssel bírók évente több mint 5 ezer dollárt takarítanak meg munkáltatóiknak. A munkaadó számára további megtakarítást tesz lehetővé a munkahely alapterületének csökkentése; illetve a munkaerő-vándorlás csökkenése szintén jótékony hatásokkal rendelkezik. Egy órával többnyi munkát végeznek el a távmunkások minden nyolcórás munkanapon – ez egy év alatt körülbelül másfél havi többletet jelent.

Joseph Roitz, az AT&T távmunka-igazgatója (s egyben az ITAC kutatási bizottságának tagja) magát a távközlési vállalatot hozta fel példának. Az AT&T cégvezetőinek harmada hetente legalább egy napot otthonról dolgozik – ahol a teljes munkaidejű távmunkások száma hétezernél is több, ez az érték számottevően magasabb lehet, vélekedett Roitz. Még inkább megfontolandó a távmunkában rejlő lehetőség annak ismeretében, hogy egy virtuális iroda berendezése egy éven belül megtérül a munkaadó számára. Ez utóbbi állítás akkor állja meg a helyét, ha szélessávú Internet-hozzáférést alkalmaznak – emelte ki Roitz.

Az ITAC jelentése szerint a szélessávú kapcsolat emeli a virtuális csoportmunka színvonalát, emellett pedig növeli a dolgozók távmunkaprogramokban való részvételi arányát. Mindezt tetézi az az eredmény, mely kimutatja, hogy a távmunkások szignifikáns mértékben jobb eredményt érnek el az irodai dolgozókhoz képest.

Míg tavaly hozzávetőleg 28 millió amerikai munkavállaló dolgozott legalább hetente egy napot távol munkahelyétől, ez a szám 2006-ra akár az 50 milliót is elérheti. Ez egyben azt is jelenti, hogy ekkorra az amerikai munkavállalók 30%-a fog távmunkában (is) dolgozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés