Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tankolás közben sem jelent veszélyt a mobiltelefonálás

Kütyük

Tankolás közben sem jelent veszélyt a mobiltelefonálás

A gépjárművek tankolása közbeni mobiltelefon használat tüzet, vagy adott esetben robbanást is eredményezhet? A legújabb kutatási eredmények szerint a kérdésre a válasz egyértelműen nem.

Az Oklahoma Egyetem vezeték nélküli elektromágneses kutatásokkal foglalkozó részlege azt állítja, hogy a benzinkutaknál történő tankolás közben mindenki nyugodtan mobilozhat, ugyanis a mobiltelefonálás lényegében semmilyen veszélyt sem jelent az ilyen és ehhez hasonló esetekben. A egyetem munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a tankolás közbeni mobiltelefonálással kapcsolatos aggodalmak minden alapot nélkülöznek, melynek ékes bizonyítéka, hogy a világon eddig egyetlen olyan tűzeset, vagy robbanás sem történt benzinkutaknál, mely esetlegesen mobiltelefonálás következménye lett volna.

“1999-ben kezdtünk vizsgálódni az üggyel kapcsolatban, így immár több éves tapasztalatunk van azzal kapcsolatban, hogy a tankolás közbeni mobiltelefonálás veszélyes-e, avagy sem. Vizsgálati eredményeink alapján bizton állíthatom, hogy a tankolási folyamatra lényegében semmilyen hatást sem gyakorol a mobilozás, vagyis teljesen minimális az esélye annak, hogy mobiltelefonálás miatt tűz üssön ki a benzinkutakon” – nyilatkozta Glenn Kuriger, az Oklahoma Egyetem egyik kutatója.

Dr. Hank Grant, az egyetem egy másik munkatársa szerint a mobiltelefonálás okozta benzinkút tűzesetek nem többek egyszerű kitalációknál, ugyanis mindeddig egyetlen benzinkút tűznél, vagy robbanásnál sem lehetett bebizonyítani, hogy annak hátterében mobiltelefonálás állt volna. Grant elmondta, hogy régebben, amikor a mobil készülékek még jelentősen erősebben sugároztak, az ilyen esetekben még volt némi tűzveszély, azonban a jelenlegi mobilok már teljesen veszélytelenek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés