Connect with us

technokrata

Tankolás közben sem jelent veszélyt a mobiltelefonálás

Kütyük

Tankolás közben sem jelent veszélyt a mobiltelefonálás

A gépjárművek tankolása közbeni mobiltelefon használat tüzet, vagy adott esetben robbanást is eredményezhet? A legújabb kutatási eredmények szerint a kérdésre a válasz egyértelműen nem.

Az Oklahoma Egyetem vezeték nélküli elektromágneses kutatásokkal foglalkozó részlege azt állítja, hogy a benzinkutaknál történő tankolás közben mindenki nyugodtan mobilozhat, ugyanis a mobiltelefonálás lényegében semmilyen veszélyt sem jelent az ilyen és ehhez hasonló esetekben. A egyetem munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a tankolás közbeni mobiltelefonálással kapcsolatos aggodalmak minden alapot nélkülöznek, melynek ékes bizonyítéka, hogy a világon eddig egyetlen olyan tűzeset, vagy robbanás sem történt benzinkutaknál, mely esetlegesen mobiltelefonálás következménye lett volna.

“1999-ben kezdtünk vizsgálódni az üggyel kapcsolatban, így immár több éves tapasztalatunk van azzal kapcsolatban, hogy a tankolás közbeni mobiltelefonálás veszélyes-e, avagy sem. Vizsgálati eredményeink alapján bizton állíthatom, hogy a tankolási folyamatra lényegében semmilyen hatást sem gyakorol a mobilozás, vagyis teljesen minimális az esélye annak, hogy mobiltelefonálás miatt tűz üssön ki a benzinkutakon” – nyilatkozta Glenn Kuriger, az Oklahoma Egyetem egyik kutatója.

Dr. Hank Grant, az egyetem egy másik munkatársa szerint a mobiltelefonálás okozta benzinkút tűzesetek nem többek egyszerű kitalációknál, ugyanis mindeddig egyetlen benzinkút tűznél, vagy robbanásnál sem lehetett bebizonyítani, hogy annak hátterében mobiltelefonálás állt volna. Grant elmondta, hogy régebben, amikor a mobil készülékek még jelentősen erősebben sugároztak, az ilyen esetekben még volt némi tűzveszély, azonban a jelenlegi mobilok már teljesen veszélytelenek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák