Connect with us

technokrata

Szélessávú Internet-hozzáférés – a Matáv grandiózus fejlesztése

Kütyük

Szélessávú Internet-hozzáférés – a Matáv grandiózus fejlesztése

Az év végéig megduplázódik azon települések száma, ahol az ADSL elérhetővé válik, az ilyen hozzáféréseket használók száma pedig több mint a duplájára emelkedik szilveszterig.

Vidékfejlesztési programnak is felérő fejlesztést hajt végre az idén a szélessávú internetezés lehetőségének bővítése érdekében a Matáv Rt. – közölte Pásztory Tamás, a társaság vezérigazgató-helyettese az MTI-vel. Pásztory elmondta, hogy a vállalat a jelenleg 49 településen elérhető, úgynevezett aszimmetrikus digitális előfizetői vonalat (ADSL) év végéig 108 településre terjeszti ki.

˝A fejlesztéssel az ország kistelepülési szintig lefedetté válik a szélessávú Világháló infrastruktúráját illetően.˝ – hangoztatta Pásztory Tamás. A vezérigazgató-helyettes vélekedése szerint az Internet adta lehetőségek biztosítása az egyik leghatékonyabb formája a tudásalapú információs társadalom kiépítésének.

Pásztory beszámolt arról, hogy a mintegy 10 milliárd forintos beruházás a vállalatcsoport ez évre tervezet vezetékes beruházásának mintegy harmadát, a teljes fejlesztési költségének tizedét teszi ki. ˝A Matáv számítása szerint a fejlesztéssel az eddigi 44 ezer ADSL hozzáféréssel rendelkező ügyfelük több mint 100 ezerre bővülhet.˝ – mutatott rá.

Pásztory András kitért arra, hogy a hagyományos vonalas (dial-up) internetezésnél akár ötször is gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő ADSL-hálózat bővítése jól illeszkedik a kormány közháló programjába is. Ez a program azt célozza meg, hogy az Európai Uniós csatlakozásig az ország 2004 pontján, később pedig minden településé legalább egy közösségi szélessávú internetezési hely jöjjön létre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle