Connect with us

technokrata

Digitális toll a Nokiától

Kütyük

Digitális toll a Nokiától

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártó cége, a Nokia egy olyan digitális toll kifejlesztésén fáradozik, melynek segítségével a speciális papírra vetett jegyzetek vezetékek használata nélkül pillanatok alatt mobiltelefonra tölthetők, ezt követően pedig multimédiás üzenetben továbbküldhetők.

A Digital Pen SU-1B típusjelzésű Nokia újdonság egy különleges jeleket tartalmazó jegyzetfüzeten használható, a digitális toll és a mobiltelefonok közötti vezeték nélküli kapcsolat pedig a mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bluetooth technológiára épül.

A finn gyártó munkatársai elmondták, hogy a jelenleg még fejlesztés alatt álló eszköz a digitális jegyzeteket a széles körben használatos GIF képformátumban tárolja el, így az irományok az MMS kompatibilis mobiltelefonok segítségével minden további nélkül továbbíthatók multimédiás üzenetként, akár más mobil készülékre, akár elektronikus levelezési címre. A Nokia Digital Pen SU-1B egyébként nemcsak mobiltelefonokkal kapcsolható össze, ugyanis a gyártó egy olyan dokkoló állomást is mellékelni fog az eszközhöz, mely révén a digitális tollban tárolt jegyzetek USB interfészen keresztül személyi számítógépekre is könnyedén továbbíthatók lesznek.

A digitális toll relatíve nagyméretű integrált memóriával rendelkezik, ugyanis egyszerre akár száz darab, A5-ös méretű jegyzetet is képes eltárolni magában. A Nokia sajnos arról nem gondoskodik, hogy a Digital Pen SU-1B-vel készített jegyzetek ne csak kép, hanem szöveg formátumban is tárolhatók legyenek, vagyis a vásárlóknak maguknak kell majd gondoskodniuk a megfelelő karakterfelismerő programok beszerzéséről. Az idei év harmadik negyedévében érkező digitális toll ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle