Connect with us

technokrata

Új Ogg Vorbis zenelejátszó Sony Ericsson P800-ra

Kütyük

Új Ogg Vorbis zenelejátszó Sony Ericsson P800-ra

Nemrég bukkant fel a színen az első olyan lejátszó szoftver, mely a Sony Ericsson nagy sikerű P800-as okostelefonján lehetővé tette az Ogg Vorbis formátumú zenefájlok lejátszását, most pedig megjelent egy újabb hasonló program jelenleg még fejlesztés alatt álló verziója.

Az egy független szoftverfejlesztő által készített korábbi Ogg Vorbis lejátszó tehát versenytársa talált, még pedig annak a szoftvernek a “személyében”, melyet egy Leif Wilden nevezetű programozó fejleszt. A jelen pillanatban béta állapotban leledző program teljesen ingyenes, így az UIQ alapú Sony Ericsson P800 tulajoknak csak a megfelelő zeneszámokról kell gondoskodniuk, és már kezdődhet is a zenebona.

A szoftver legfrissebb, 0.5-ös verziószámot viselő verziója a legtöbb mintavételezési rátát támogatja, és az Ogg Vorbis zenei felvételeket a Sony Ericsson P800-nak mind az integrált memóriájából, mind a belehelyezett Memory Stick memóriakártyákról képes lejátszani, noha a zenefájlok elhelyezését illetően némi megszorításra azért számítani kell. A programot egyébként az okostelefon zárt, illetve nyitott flipje mellett is lehet kezelni, sőt még a készülék tekerőgombját is be lehet vetni a szoftver navigálásához.

A lelkes programozó által folyamatosan fejlesztett alkalmazás kiírja az aktuálisan lejátszott zenei felvételek címét, előadóját, ezenkívül pedig véletlenszerű sorrendben történő lejátszásra is képes, és segítségével a lejátszandó zeneszámok listáját (playlist) is villámgyorsan össze lehet állítani. Említésre méltó szolgáltatás, hogy bejövő, illetve kimenő hívások esetén a szoftver automatikusan felfüggeszti a zenék lejátszását. A későbbi verziókban egyébként várhatóan meg fog jelenni egy speciális ébresztési funkció, illetve egy a számokon belüli gyors tekerést megvalósító szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom