Connect with us

technokrata

NTT DoCoMo: 2005-ben hatmillió 3G előfizető

Kütyük

NTT DoCoMo: 2005-ben hatmillió 3G előfizető

Japán legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy harmadik generációs szolgáltatása 2005 márciusában várhatóan már több mint hatmillió előfizetőt tudhat magáénak.

Shiro Tsuda, az NTT DoCoMo alelnöke elmondta, hogy egy köztes időpontban, konkrétan 2004 márciusában mintegy 1,46 millió regisztrált 3G előfizetőre számít a szolgáltató, vagyis elmondható, hogy Japánban igazán a jövő év második felében kezdődik meg a harmadik generációs piac dinamikus növekedése.

Az NTT DoCoMo nem titkoltan abban bízik, hogy az egyre keményebb konkurenciaharc és az általános gazdasági nehézségek közepette éppen a harmadik generációs mobil szolgáltatások hozzák majd meg a kívánt növekedést. Tsuda elmondta, hogy ezen újgenerációs rendszerek legnagyobb vonzereje nem más, mint a minden korábbinál gyorsabb mobil internetezés, illetve a videotelefonálás, valamint a videotelefon konferencia. Az operátor alelnöke elismerte, hogy a 3G sikere az eddigiekben elmaradt a várakozásoktól, melynek hátterében elsősorban az áll, hogy a 3G lefedettség egyelőre nem teljes, a harmadik generációs készülékek pedig relatíve sokat fogyasztanak és drágák.

Úgy vélem, hogy a harmadik generációs szolgáltatásainkra előfizetők számának növekedését illetően egyéves csúszásban vagyunk – nyilatkozta Tsuda, majd hozzátette, hogy a különböző 3G fejlesztéseknek hamarosan meg lesz a pozitív hatása. Ismeretes, hogy az NTT DoCoMo egészen a közelmúltig azt tervezte, hogy már 2004 márciusában megünnepli a hatmilliomodik 3G előfizetőjét.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle