Connect with us

technokrata

Közösen fog mobilos chipeket készíteni az STMicro, a TI és a Nokia

Kütyük

Közösen fog mobilos chipeket készíteni az STMicro, a TI és a Nokia

Az STMicroelectronics, a Texas Instruments és a Nokia munkatársai egy Párizsban tartott közös sajtótájékoztató keretein belül bejelentették, hogy a három nagyvállalat a jövőben közösen fog kifejleszteni olyan mobiltelefon mikrochipeket, melyekkel elsősorban az amerikai és ázsiai piacokon kapható készülékekben találkozhatunk majd.

Az összefogás természetesen nem véletlen, ugyanis a három cég ily módon szeretné megnehezíteni a piac egyik legjelentősebb vállalatának, az Egyesült Államokbeli Qualcommnak a dolgát.

Európa legnagyobb chipgyártója, az STMicroelectronics, fő amerikai riválisa, a Texas Instruments, valamint a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, a finn székhelyű Nokia első körben egy úgynevezett CDMA 2000 1x chipsetet fog közösen gyártani, illetve forgalomba hozni.

Ismeretes, hogy a CDMA (Code Division Multiple Access, kódosztásos többszörös hozzáférés) mikrochipek piacát a fentebb már említett Qualcomm dominálja. A CDMA technológiára épülő vezeték nélküli telefonokba szánt chipek és chipsetek piacán a Qualcomm jelen pillanatban több mint 90 százalékos részesedéssel rendelkezik. A CDMA-ról röviden annyit érdemes tudni, hogy a GSM vezeték nélküli technológiák legfőbb vetélytársaként tartják számon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle