Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közösen fog mobilos chipeket készíteni az STMicro, a TI és a Nokia

Kütyük

Közösen fog mobilos chipeket készíteni az STMicro, a TI és a Nokia

Az STMicroelectronics, a Texas Instruments és a Nokia munkatársai egy Párizsban tartott közös sajtótájékoztató keretein belül bejelentették, hogy a három nagyvállalat a jövőben közösen fog kifejleszteni olyan mobiltelefon mikrochipeket, melyekkel elsősorban az amerikai és ázsiai piacokon kapható készülékekben találkozhatunk majd.

Az összefogás természetesen nem véletlen, ugyanis a három cég ily módon szeretné megnehezíteni a piac egyik legjelentősebb vállalatának, az Egyesült Államokbeli Qualcommnak a dolgát.

Európa legnagyobb chipgyártója, az STMicroelectronics, fő amerikai riválisa, a Texas Instruments, valamint a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, a finn székhelyű Nokia első körben egy úgynevezett CDMA 2000 1x chipsetet fog közösen gyártani, illetve forgalomba hozni.

Ismeretes, hogy a CDMA (Code Division Multiple Access, kódosztásos többszörös hozzáférés) mikrochipek piacát a fentebb már említett Qualcomm dominálja. A CDMA technológiára épülő vezeték nélküli telefonokba szánt chipek és chipsetek piacán a Qualcomm jelen pillanatban több mint 90 százalékos részesedéssel rendelkezik. A CDMA-ról röviden annyit érdemes tudni, hogy a GSM vezeték nélküli technológiák legfőbb vetélytársaként tartják számon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés