Connect with us

technokrata

A T-Mobile mégsem dob piacra Windows alapú okostelefont

Kütyük

A T-Mobile mégsem dob piacra Windows alapú okostelefont

Európa második legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, a T-Mobile International arról adott hírt, hogy korábbi terveivel ellentétben a jövőben mégsem fog piacra dobni egy vadonatúj, Microsoft szoftverre épülő okostelefont.

Úgy döntöttünk, hogy nem kezdjük meg a készülék forgalmazását, és egyelőre nem folytatjuk a projektet – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a T-Mobile International szóvivője.

Ismeretes, hogy a T-Mobile International idén februárban jelentette be, hogy valamikor idén nyáron fel fog venni a kínálatába egy Microsoft operációs rendszerrel szerelt új mobiltelefont. A bejelentést követően a szakértők egybehangzóan azt mondták, hogy a Microsoft mobiltelefonos platformjának óriási lökést adhat, hogy egy a T-Mobile Internationalhez hasonló szolgáltató megkezdi egy erre a platformra épülő készülék árusítását.

Az azóta eltelt időkben azonban kiderült, hogy a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoft első mobiltelefonos platformja nem elhanyagolható gyermekbetegségekkel küzd, ami pedig magával hozza azt, hogy a gyártók és a szolgáltatók egyre inkább húzódzkodnak a Microsoftos alapokon nyugvó okostelefonoktól. Érdekesség, hogy a Microsoft szóvivője a szoftvercég számára nem túl kedvező mostani bejelentést követően azt nyilatkozta, hogy a Microsoft és a T-Mobile International továbbra is fontosnak tartja a Windows alapú okostelefonok piacra dobását, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az említett szolgáltató kínálatában mikor fog megjelenni az első ilyen készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle