Connect with us

technokrata

Mobiltelefonos helymeghatározási szolgáltatás

Kütyük

Mobiltelefonos helymeghatározási szolgáltatás

Hongkongban az egyik mobiltelefonos cég olyan, úgynevezett helymeghatározó szolgáltatást indított, melynek segítségével folyamatosan nyomon követhető az arra alkalmas és bekapcsolt állapotban lévő mobil készülékek pontos helyzete.

A régió legkisebb mobil operátora, a Sunday Communications a Family Watch névre keresztelt újszerű szolgáltatást elsősorban arra szánja, hogy a hongkongi családok tagjai folyamatosan tisztában legyenek azzal, hogy pontosan hol tartózkodnak szeretteik. A szolgáltató vezetői hangsúlyozták, hogy a Family Watch semmilyen személyiségi jogot sem sért, és a szolgáltatás csak azon ügyfelek esetében működik, akik megelőzően aktiválták azt.

A helyzet rendkívül egyszerű, ugyanis amennyiben egy előfizetőnk nem szeretné, hogy tartózkodási helyét folyamatosan figyelemmel kísérjék, nem kell előfizetnie az új szolgáltatásra – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Bruce Hicks, a Sunday Communications ügyvezető igazgatója.

Hicks elmondta, hogy a mobiltelefonos helymeghatározó rendszer mintegy 100-150 méteres pontossággal képes megadni a telefonok tartózkodási helyét, és a cég előfizetői természetesen saját maguk szabhatják meg, hogy kinek a számára szeretnék elérhetővé tenni pontos koordinátáikat. Hicks véleménye szerint az újfajta szolgáltatás iránt rövid időn belül óriási lesz az érdeklődés, így a Sunday Communications már most azt tervezi, hogy a jelenleg csak Hongkongban elérhető Family Watch szolgáltatást hamarosan Kína több régiójában is bevezeti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle