Connect with us

technokrata

Már letölthető a The Matrix Reloaded az Internetről?

Kütyük

Már letölthető a The Matrix Reloaded az Internetről?

A már szinte kultfilmmé vált Mátrix következő része ugyan csak ma kerül az amerikai mozikba, de már a hét eleje óta terjed a pletyka, hogy a filmet le lehet tölteni két CD-s változatban…

Nem teljesen legális dolgokkal foglalkozó oldalakon szélsebesen terjed a hír, miszerint a Mátrix második része már letölthető. Az információt egy olyan hackercsapatnak tulajdonítják, mely korábban az X-Men második részét is képes volt a mozibemutató előtt megszerezni és az Interneten terjeszteni. Szinte minden amerikai fórumon (IRC, weblapok stb.), ahol foglakoznak az online film-cseréléssel, megjelent már a hír.

Néhányan nem csak a hírt terjesztik, hanem állítólag rendelkeznek is a film másolatával. A CNET ugyan ezt nem tudta megerősíteni, de a neves hírszolgáltató birtokába került egy egyperces mintaállomány, mely a filmből tartalmaz egy rövid részletet. A középszerű minőséggel bíró (teljes képernyőn még ugyan nézhető, de közel sem DVD-élményt kínáló) filmdarabról nem lehetett megállapítani egyértelműen, hogy a Mátrix második részének kalózkópiájából származik.

Tom Temple, a Motion Picture Association of America (MPAA) igazgatója elmondta, hogy nem rendelkeznek olyan információval, amely a film online megjelenéséről szólna. ˝Sok Mátrix elnevezésű állománnyal találkoztunk már az Interneten˝ – mondta Temple, de ezek közül egyik sem bizonyult a film második részének.

Nos, a fentiek szerint a hivatalos állásfoglalás az, hogy a Mátrix 2 még nem került ki az Internetre – ám ennek valóssága mindenképp megkérdőjelezhető. Emlékezzünk csak vissza, amikor a Star Wars második része megjelent a mozikban, már egy hete keringett a file-megosztó hálózatokban a kalózpéldány. S a trend azt mutatja, ha most még nincs is fent a film, csak idő kérdése…

[frissítés] A hírt követően nem sokkal már reagáltak is a fórumozók, mégpedig megerősítve a pletykákat…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle