Connect with us

technokrata

Új helikopter a Vodafone Air Teamnél

Kütyük

Új helikopter a Vodafone Air Teamnél

Szinte az egész ország jól ismeri már a Vodafone Air Team jellegzetes piros helikopterét, amely több mint egy éve járja megyéinket, bemutatva hazánk különböző régióit és az ott élő embereket. Ám azt valószínűleg csak kevesen tudják, hogy nemrégiben új forgószárnyassal bővült a Vodafone légiflottája.

A korábbi Robinson helikoptereket felváltotta egy amerikai MD-500-as, amelynek szériafelszerelése egy olyan különleges légi kamera, amelyből ezen kívül kettő található még Európában. A kamera legfőbb erénye egyébként éppen az, hogy egyáltalán nem remeg, nem mozog a képe, vagyis olyan az általa adott kép, mintha azt egy állványról vennénk fel. Ezt semmilyen más kamerával nem lehet felvenni a levegőben, legyen akármilyen ügyes a pilóta és az operatőr.

A hollywoodi szuperprodukciók légi felvételeihez is ilyen masinát használnak, illetve ilyen technikával sugározzák a Forma-1-es versenyeken látható élő légi felvételeket is. Az új gép a tervek szerint havi harmincöt órát repül, azaz évi négyszáz órát tölt a levegőben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle