Connect with us

Fotózni is képes LCD a Toshibától

Kütyük

Fotózni is képes LCD a Toshibától

A Toshiba laboratóriumaiban egy olyan, 3,5 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelzőt fejlesztettek ki, mely a hagyományos képmegjelenítési funkción kívül képrögzítési, tehát fényképező (!) szolgáltatásokkal is rendelkezik.

A Toshiba és Matsushita mérnökei által közösen kifejlesztett, SOG (Systems On Glass) technológiára épülő újdonságról tegnap számoltak be az említett cégek munkatársai, akik elmondták, hogy a merőben új kijelzőt a nagyközönség először a jövő héten megrendezendő nemzetközi SID 2003 (Society for Information Display) szakkiállítás keretein belül tekintheti meg.

A 3,5 colos képátlójú LCD a világ első olyan kijelzője, melynek segítségével akár fényképeket is lehet készíteni. Az újdonság a legmodernebb LTPS (Low-Temperature Polysilicon) TFT (Thin Film Transistor) LCD (Liquid Crystal Display) megoldásokon alapul, felbontása pedig 320×240 pixel, vagyis esetében egy a hagyományos Pocket PC-knél megszokotthoz hasonló kijelzővel van dolgunk. Az LCD-be integrált fényérzékelők segítségével a fejlesztők szerint tökéletes minőségű felvételeket lehet készíteni nyomtatott szövegekről, vagy akár színekben gazdag fényképekről is. A Toshiba munkatársai a speciális LCD fényképezőgép felbontásáról csak annyit árultak el, hogy monokróm üzemmódban maximum 960×240 pixeles képeket lehet készíteni a segítségével.

“A jövő heti SID szakkiállításon bárki meggyőződhet arról, hogy a fényképezőgépként is használható legújabb kijelzőnk mire képes. Segítségével nem egyszerűen csak fényképezni, hanem akár ujjlenyomatokat is azonosítani lehet” – nyilatkozta Steve Vrablik, a Toshiba kijelző fejlesztési részlegének igazgatója, aki azzal kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy az újfajta kijelzővel a jövőben mely mobiltelefon, illetve kéziszámítógép gyártók kínálatában találkozhatunk majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom