Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feléledőben az internetes vállalkozások

Kütyük

Feléledőben az internetes vállalkozások

Egyre pozitívabb jövő elé néznek azok az internetes vállalkozások, melyek túlélték a nagy recessziót.

Az internetes cégekbe vetett túlzott bizalom az ezredfordulón egyszer csak megcsappant, éles kaszával aratva a sokmindent felmutatni nem tudó vállalkozások között. Újfent kedvezőbb jövő elé tekinthetnek azonban az online üzletágak néhány nagy cégei, melyek túlélték ezt a visszaesést. A The Economist szerint ugyanis három évvel a Nasdaq összeomlása után a befektetők egy része ismét beszállt az online üzletbe.

Az Amazon, az eBay és a Yahoo – a három nagy internetes túlélőként emlegetett cég – részvényei a tavalyi év során folyamatosan a legkeresettebbek közé tartoztak. Az Amazon (amely a könyvek mellett már videokazettákat és DVD-ket is forgalmaz) tavalyelőtti mélypontját követően már megötszörözte (!) részvényeinek árfolyamát. A Yahoo értékpapírjainak árai is jelentősen emelkedtek a kilábalás időszakában, több mint ötven százalékkal; az eBay részvényei pedig negyven százalékkal erősödtek 2002 során.

Az internetes vállalkozások iránti bizalom növekedését jelzi a befektetési kedv élénkülése is. Míg tavaly és tavalyelőtt ilyenkor mindenki szabadulni próbált az online üzletágban érdekelt cégek papírjaitól, Barry Diller – egy híres hollywoodi médiacézár – a múlt héten 720 millió dollárért vásárolta meg a LendingTree online pénzügyi szolgáltató céget.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés