Connect with us

technokrata

A Mitac Mio 8380 lesz a világ első kínai nyelvű okostelefonja

Kütyük

A Mitac Mio 8380 lesz a világ első kínai nyelvű okostelefonja

A különböző okostelefonok és kéziszámítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Mitac International bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a Mio 8380 típusjelzésű okostelefonnak a kínai CECT-hez (Chinese Electronics Corporation Telecom) történő leszállítását.

A CECT munkatársai elmondták, hogy a Mitac International gyártósorain készülő mobil készülék heteken belül CECT Mio 8380 néven fog forgalomba kerülni, és nem utolsó sorban arról is beszámoltak, hogy ez a készülék lesz a világ legelső kínai nyelvű okostelefonja.

A hivatalosan márciusban bejelentett Mitac Mio 8380-ról röviden annyit kell tudni, hogy az Intel legújabb, PXA262 típusjelzésű chipje köré épül, mely chip egyetlen tokozáson belül tartalmaz egy 200 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel XScale processzormagot, valamint 32 MB flashmemóriát. A Mio 8380 ezenkívül a mai elvárásoknak megfelelően egy CIF felbontású integrált digitális fényképezőgéppel is el van látva.

Különböző források tudni vélik, hogy a Mitac International a már említett kínai vállalaton kívül egy tajvani cégnek, nevezetesen a Synnex Technology International-nek is szállítani fog a Mio 8380-as okostelefonból. A Mitac International szóvivője ezen információt nem kívánta megerősíteni, azt viszont elismerte, hogy az említett új modellt tajvani cégek számára is szívesen szállítaná a vállalat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle