Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar internetezők egyre nagyobb része szabadulna vezetékes telefonjától

Kütyük

A magyar internetezők egyre nagyobb része szabadulna vezetékes telefonjától

Egy nemrég véget ért kutatás szerint a magyar piacon egyre erősebb a vezetékes telefonok vonzerejének csökkenése – főleg a rendszeresen internetezők körében.

A Net Research Center (NRC) áprilisban befejeződött telekommunikációs kutatásáról Klenovszki János, az NRC ügyvezető igazgatója nyilatkozott az MTI-nek. Klenovszki elmondta: a vezetékes szolgáltatók bizonyos tekintetben jelenleg vesztésre állnak az ügyfelek szemében. A vezetékes telefonok megítélésében a Hírközlési Főfelügyelet legfrissebb, 2003. márciusi adataival részben egybevág az NRC és a TNS Hungary közös telekommunikációs felmérése.

A felmérés szerint a hazai internetezők több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen vezetékes telefonos szolgáltatással otthonában, ám ez a szám lassan, de folyamatosan csökken. Ugyanakkor a két felmérés eredménye eltér egymástól, mert az internetezők körében alacsonyabb (12,6 százalék) az ISDN vonalak aránya, mint a teljes lakosság körében, ahogyan azt a HÍF adatai jelzik.

Az NRC adataiból kitűnik, hogy a gyakori internetezők körében minden ötödik telefon-tulajdonos már gondolkodik azon, hogy egy éven belül lemondja vezetékes telefon-szolgáltatását. A kutatás szerint miközben egyre több ügyfél hagyja el a vezetékes piacot, a mobilosok száma továbbra is növekszik, bár a hazai piac telítődésének jelei már harmadik negyedéve érezhetőek.

Az ügyfelek napjainkban már egyre több szolgáltatást várnak el: a piacon a legnagyobb igény jelenleg a mobil banki, a mobil Internet-hozzáférés és GPRS szolgáltatások iránt mutatkozik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés