Connect with us

Microsoft Smartphone: nehéz szülés után fényes jövő?

Kütyük

Microsoft Smartphone: nehéz szülés után fényes jövő?

Egy az EDGE Consult által készített és a napokban nyilvánosságra hozott tanulmány közeli betekintést enged a Microsoft Smartphone platform jelenébe és várható jövőjébe.

A Microsoft Smartphone Dissected címet viselő tanulmány többek közt annak okait vizsgálja, hogy a világ legnagyobb szoftvercége milyen okokból jelent meg a mobiltelefonok piacán, illetve, hogy milyen stratégiát folytat, valamint hogy ez a stratégia várhatóan sikeres lesz-e.

Az EDGE Consult közlése szerint a Microsoft azt reméli, hogy az idei esztendőben legalább 1,6 millió darab Smartphone készülék fog gazdára találni, ami mintegy 0,4 százalékos, tehát lényegében elhanyagolható mobilpiaci részesedést jelent. Ezzel szemben a szoftvercég 2005-ben már nem kevesebb mint 28 millió darab Smartphone eladását tervezi, ami két év múlva várhatóan már mintegy 5,8 százalékos piaci részesedést fog eredményezni a Microsoft számára.

A tanácsadó cég elemzői szerint nem kétséges, hogy a Microsoft-féle Smartphone rendkívül nehéz szüléssel jött világra, melyre jó példa, hogy az Orange nevezetű szolgáltató a saját SPV márkajelzésű, Microsoft alapú okostelefonjaiból az idei év első négy hónapjában mindössze hatvanezer darabot tudott eladni. A szakértők egyébként úgy vélekednek, hogy a Smartphone platform a Microsoft szemszögéből nézve sokkal inkább egy a kiszélesített .NET stratégia részét képező megoldás, mint egy rövidtávon jelentős bevételi forrásokkal kecsegtető termék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom