Connect with us

technokrata

Ipari kémek az Ericssonnál

Kütyük

Ipari kémek az Ericssonnál

A különböző mobiltelefonok és mobil infrastruktúra megoldások gyártásával foglalkozó Ericsson cég három munkatársát kémkedéssel vádolják, illetve egész pontosan azzal, hogy titkos vállalati információkat szolgáltattak az orosz titkosszolgálat egyik munkatársának.

A negyvenhat esztendős Afshin Bavandot kémkedéssel, valamint ipari kémkedéssel, két társát, a negyvennégy éves Mansour Rokkgirehet, valamint a negyven esztendős Alireza Rafiei Bejarkenarit pedig ipari kémkedésben történő bűnrészességgel vádolják.

A három Ericsson alkalmazott büntető pere a napokban veszi kezdetét, ítéletre pedig leghamarabb valamikor a következő hónapban lehet számítani. Jogi szakértők elmondták, hogy amennyiben a bíróság a fő vádlottként nyilvántartott Bavandot bűnösnek találja, a legrosszabb esetben akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatja, két társa pedig maximum ötéves szabadságvesztésre számíthat.

Különböző források tudni vélik, hogy a három megnevezett személy az Ericsson telekommunikációs részlegének különböző titkait árulta el az orosz hírszerzésnek, vagyis ezek alapján elmondható, hogy a kémkedési ügy nem hozható összefüggésbe az Ericsson katonai fejlesztésekkel foglalkozó részlegével. Ismeretes, hogy az Ericsson nemcsak kereskedelmi forgalomban kapható termékeket gyárt és fejleszt, hanem a katonaság számára is szállít bizonyos repülőgépes radarrendszereket. Az Ericsson egyik vezetője egyébként elmondta, hogy a kémek által okozott kár vélhetően nem túl jelentős, azonban mivel a cégtől kijuttatott adatok titkosak, azokról a cég több információt nem kíván nyilvánosságra hozni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák