Connect with us

technokrata

TV távirányítóként is használható NEC mobiltelefon

Kütyük

TV távirányítóként is használható NEC mobiltelefon

Az NEC egyik legújabb mobiltelefonjában egy olyan, Agilent Technologies gyártmányú infravörös adó-vevő berendezés található, melynek segítségével lényegében minden további nélkül irányíthatók a televíziós készülékek.

Az Agilent Technologies HSDL-3002 típusjelzésű infravörös portja révén tehát az NEC N504iS típusjelzésű mobil készülékek nemcsak telefonként, hanem akár televízió távirányítóként is használhatók.

A fejlesztők elmondása szerint az NEC készülékébe integrált infravörös port segítségével a telefontól akár hat méteres távolságban elhelyezkedő televíziós készülékeket is könnyedén lehet irányítani. Az N504iS típusjelű készüléken gyárilag egy olyan szoftver van telepítve, mely a Sony, a Sharp, valamint a Panasonic gyártmányú televíziók távirányítását teszi lehetővé, azonban az egyéb gyártmányú televíziók tulajdonosainak sem kell aggódniuk, ugyanis az NEC által üzemeltetett i-mode oldalakról letölthetők az egyéb televíziókhoz szánt irányító szoftverek is. Az N504iS egyébként arra is képes, hogy rögzítse a különböző távirányító berendezések jeleit, később pedig ezen rögzített jelek alapján emulálja azokat.

Az NEC N504iS a már említett nagy teljesítményű infravörös porton kívül többek közt egy 1,9 colos képátlóval rendelkező, 4096 színárnyalat megjelenítésére képes STN (Supertwist Nematic) folyadékkristályos kijelzőt, valamint egy 310 ezer pixel felbontású, CMOS technológiára épülő digitális fényképezőgépet is magáénak tudhat. A fényképezőgéphez tartozik egyébként egy speciális OCR, vagyis optikai karakterfelismerő szoftver is, ami a maga nemében egyedülállóvá teszi az N504iS-t.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle