Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Palm alapú digitális eszköz a Tapwave-től

Kütyük

Új Palm alapú digitális eszköz a Tapwave-től

Az egyik legfrissebb Palm operációs rendszer licenctulajdonos, a Tapwave bejelentette, hogy hamarosan egy többek közt 3D gyorsítóval, nagy felbontású kijelzővel, valamint Bluetooth kontrollerrel ellátott, Palm OS alapú hordozható játék eszközt fog piacra dobni.

A Tapwave munkatársai elmondták, hogy a vadonatúj eszköz a játékszoftvereken kívül a hagyományos Palm OS alapú alkalmazások futtatására is minden további nélkül alkalmas lesz.

A jelenleg Helix fejlesztési kódnevet viselő digitális eszköz 480×320 pixel felbontású, fekvő, illetve álló üzemmódban is működni képes kijelzővel fog rendelkezni, ezenkívül pedig speciális akciógombokat és egy kis analóg botkormányt is magáénak tudhat majd. A Helix “lelke” egy i.MX1 típusjelzésű Motorola ARM9 mikroprocesszor, valamint egy az ATI Technologies gyártósorain készülő, Imageon nevezetű grafikus gyorsító lesz. A készülék a Palm operációs rendszer 5.2-es verziójára fog épülni, háromdimenziós motorját pedig a finnországi Fahtammer fejleszti.

A Helixben ezenkívül egy Yamaha által fejlesztett hangvezérlő is helyet fog kapni, melynek hangjait egyrészt a készülék integrált sztereó hangszóróin, másrészt pedig a mellékelt fülhallgatók segítségével lehet élvezni. A Bluetooth kontroller révén vezeték nélküli multiplayer játékokra is használható Helix természetesen különböző rezgési effekteket is fel fog vonultatni, valamint említésre méltó, hogy digitális zenelejátszó szoftverrel is el lesz látva. A 130 gramm tömegű eszköz két darab nagy kapacitású akkumulátorral lesz ellátva, és SD/MMC memóriakártyák fogadására is képes lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés