Connect with us

technokrata

Új Palm alapú digitális eszköz a Tapwave-től

Kütyük

Új Palm alapú digitális eszköz a Tapwave-től

Az egyik legfrissebb Palm operációs rendszer licenctulajdonos, a Tapwave bejelentette, hogy hamarosan egy többek közt 3D gyorsítóval, nagy felbontású kijelzővel, valamint Bluetooth kontrollerrel ellátott, Palm OS alapú hordozható játék eszközt fog piacra dobni.

A Tapwave munkatársai elmondták, hogy a vadonatúj eszköz a játékszoftvereken kívül a hagyományos Palm OS alapú alkalmazások futtatására is minden további nélkül alkalmas lesz.

A jelenleg Helix fejlesztési kódnevet viselő digitális eszköz 480×320 pixel felbontású, fekvő, illetve álló üzemmódban is működni képes kijelzővel fog rendelkezni, ezenkívül pedig speciális akciógombokat és egy kis analóg botkormányt is magáénak tudhat majd. A Helix “lelke” egy i.MX1 típusjelzésű Motorola ARM9 mikroprocesszor, valamint egy az ATI Technologies gyártósorain készülő, Imageon nevezetű grafikus gyorsító lesz. A készülék a Palm operációs rendszer 5.2-es verziójára fog épülni, háromdimenziós motorját pedig a finnországi Fahtammer fejleszti.

A Helixben ezenkívül egy Yamaha által fejlesztett hangvezérlő is helyet fog kapni, melynek hangjait egyrészt a készülék integrált sztereó hangszóróin, másrészt pedig a mellékelt fülhallgatók segítségével lehet élvezni. A Bluetooth kontroller révén vezeték nélküli multiplayer játékokra is használható Helix természetesen különböző rezgési effekteket is fel fog vonultatni, valamint említésre méltó, hogy digitális zenelejátszó szoftverrel is el lesz látva. A 130 gramm tömegű eszköz két darab nagy kapacitású akkumulátorral lesz ellátva, és SD/MMC memóriakártyák fogadására is képes lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom