Connect with us

technokrata

Internetes álláskeresés – itthon

Kütyük

Internetes álláskeresés – itthon

Egy felmérés szerint a felsőfokú végzettséggel bírók nagy része az Interneten keresztül keres állást magának – további részletek a hírben a hazai online állásbörzéről.

A STRAKETING Stratégiai Marketing Kutató és Tanácsadó Iroda saját kezdeményezésű kutatást végzett, melynek eredményeit most hozták nyilvánosságra. A felmérésben megállapították, hogy az apróhirdetésekkel jelentkező, illetve az összes állásajánlatból válogató szemléző cégeken kívül hozzávetőleg 20 szolgáltató kínál állásokat az Interneten, díj ellenében. Ezek közül választotta ki az iroda azokat, amelyek a legismertebbek a nagyobb cégek körében. Az öt legkeresettebb internetes állásközvetítőről kérdezték meg a hirdetéseket feladó cégek véleményét a kutatás keretében.

Közel 1200 állásajánlat egy időben az Interneten – ez az öt legismertebb szolgáltató együttes mérlege. Néhánynál a személyzeti tanácsadó irodákon keresztül jelennek meg a hirdetések, másoknál viszont a cégek közvetlen hirdetései vannak többségben.

A hirdetők kisebb jelentőséget tulajdonítanak az internetes állásközvetítők által kért szolgáltatási díjnak, valamint az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartásnak – áll a felmérésben. Statisztikai eljárással a felmérés készítői kimutatták: a hirdetők 90 százaléka gyakorlatilag az oldal látogatottságát, illetve a látogatók összetételét veszi figyelembe a szolgáltatók közötti választásnál. Az álláshelyeiket Interneten is hirdető cégek a szolgáltató választásakor az internetes oldal professzionális működését is a legfontosabb szempontok között említik.

Az elemzésbe bevont internetes állásközvetítők között a legutoljára piacra lépő profession.hu a hét vizsgált kritériumból a legkedvezőbb értékelést kapta. Öt kritériumnál a legkedvezőbb minősítést adták a megkérdezett hirdető cégek. A jobpilot internetes állásközvetítő a rugalmasság, a professzionizmus, illetve az egyszerű kezelhetőség kritériumai szerint kapott az átlagosnál lényegesen magasabb elégedettségi pontszámot. A jobline ez utóbbi két kritérium alapján, sőt ezen kívül a beadott önéletrajzok számát illetően is elégedettséget vívott ki a hirdetést feladó partnerek körében. A job4smarts ügyfelei a szolgáltatási árral voltak különösen elégedettek. A CV-online a külföldön végezhető munkára történő toborzásban tűnt ki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek