Connect with us

technokrata

Betiltották egyes mobil sugárzás csökkentő eszközök forgalmazását

Kütyük

Betiltották egyes mobil sugárzás csökkentő eszközök forgalmazását

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (Federal Trade Commission, FTC) egy kaliforniai cég számára megtiltotta, hogy az USA-ban továbbra is forgalmazza a mobiltelefonok sugárzását állítólagosan jelentős mértékben csökkentő termékeit.

Az FTC döntésének értelmében a Nyugat-Sacramentóban székelő Comstar Communications a jövőben már nem forgalmazhatja az Egyesült Államokban a WaveShield, a WaveShield 1000, valamint WaveShield 2000 típusjelzésű mobiltelefon árnyékoló eszközöket, melyek a cég állítása szerint a mobiltelefon, illetve egyéb elektromágneses sugárzások több mint 99 százalékát képesek blokkolni.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság szakemberei hosszas vizsgálódás után arra az eredményre jutottak, hogy a Comstar Communications termékei a valóságban nem képesek arra, amit hirdetnek róluk, ezért be kell szüntetni a forgalmazásukat. A gyártó munkatársai az üggyel kapcsolatban nem kívántak nyilatkozni.

Serene Viswanathan, az FTC egyik szakértője elmondta, hogy a Comstar Communications különböző termékei a mobiltelefonoknak csak a hangszóró körüli részét borítják be, ily módon korántsem képesek a káros sugárzások közel száz százalékát blokkolni. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság adatai szerint a gyártó az elmúlt időkben mintegy 52 ezer dollár értékben adott el a most reklám és forgalmazási tilalom alá helyezett mobiltelefonos kiegészítőkből.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle