Connect with us

technokrata

Lassú mobilpiaci növekedés várható

Kütyük

Lassú mobilpiaci növekedés várható

Az iSuppli piackutató cég legfrissebb tanulmánya szerint a mobiltelefon piac további növekedés előtt áll, azonban a növekedés mértéke az elkövetkezendő években jelentősen kisebb lesz, mint azt sokan remélik.

A piackutató cég munkatársai szerint a 2006-ig tartó időszakban éves szinten mintegy 11 százalékos növekedésre lehet számítani, tehát végérvényesen elmúltak azok az idők, amikor is évente még 50 százalékos, illetve annál is nagyobb növekedést regisztráltak a gyártók, illetve a szolgáltatók.

Az iSuppli jelentéséből többek közt az is kiderül, hogy várhatóan az idei lesz az első olyan esztendő, melyben a 2,5G-nek is nevezett, GPRS (General Packet Radio Service) kompatibilis mobiltelefonokból globálisan többet adnak el, mint a hagyományos 2G készülékekből. A harmadik generációs mobiltelefonok és szolgáltatások egyre inkább feljövőben vannak, azonban az elemzők úgy vélik, hogy 2005 előtt semmiképp sem jutnak fontos szerephez.

A piackutató cég legfrissebb adatai szerint 2003 első negyedévében világszerte mintegy 108 millió darab új mobiltelefon talált gazdára, és az előrejelzések azt mutatják, hogy az idei esztendőben összesen 475 millió készüléket fognak forgalomba hozni. A mobiltelefonos szolgáltatók bevételeinek legnagyobb része várhatóan az idei évben is a hangszolgáltatásokból lesz származtatható, ugyanis az adatszolgáltatások, illetve a mobil játékpiac mindössze 10-18, illetve három százalékát adja majd az összbevételeknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle