Connect with us

technokrata

Egyesült Királyság: túl a húszezredik 3G előfizetőn

Kütyük

Egyesült Királyság: túl a húszezredik 3G előfizetőn

Az Egyesült Királyság első és mindeddig egyetlen harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatója, a Hutchison 3G, leányvállalatával, Európa első harmadik generációs szolgáltatójával, a H3G Italiával közösen mindeddig húszezer 3G mobiltelefont adott el az Egyesült Királyságban.

Mivel a szigetországban közel száz napja üzemel harmadik generációs mobil rendszer, elmondható, hogy a Hutchison az elmúlt időkben naponta átlagosan kétszáz új 3G előfizetőt regisztrált.

Egy a Financial Times című brit üzleti lapban megjelent elemzés szerint a jelenleg mintegy húszezres 3G előfizetői bázis megfelel a korábbi várakozásoknak. Szakértők szerint bár a húszezres előfizetői tábor korántsem nevezhető nagynak, ezen szám elemzésekor figyelembe kell venni, hogy az Egyesült Királyságban egyelőre nagyon kevés harmadik generációs mobiltelefon van forgalomban, és amíg e tekintetben nem történik lényeges változás, addig az előfizetők száma sem növekedhet jelentősebb mértékben. Az elemzők egyébként arra figyelmeztetnek, hogy most már teljesen biztosra vehető azon korábbi előrejelzések tévessége, melyek nem is olyan rég még egymilliós 3G előfizetői tábort ígértek az idei esztendő végére.

A Financial Times jelentéséből kiderül, hogy az Egyesült Királyságban “3” márkajelzés alatt harmadik generációs hálózatot működtető Hutchison egyik legnépszerűbb szolgáltatása a videotelefonálás, mely egyébként egyben az egyik legdrágább 3G szolgáltatás is, ugyanis használatáért percenként 0,71 eurót kell fizetni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek