Connect with us

technokrata

Néhány éven belül itt a 4G

Kütyük

Néhány éven belül itt a 4G

Miközben a harmadik generációs mobiltelefonos technológiák világszerte éppen csak szárnyaikat bontogatják, és Japánban is csak nemrégiben kezdődtek meg a 3,5-nek titulált rendszerekkel kapcsolatos első kísérletek, a kutatók már javában a negyedik generációs mobil hálózatok fejlesztésével foglalatoskodnak.

Szakértők egybehangzó véleménye szerint ezen negyedik generációs technológiák leghamarabb 2008-2010 körül lesznek elég érettek arra, hogy bevezessék őket a kereskedelmi forgalomba.

A 4G hálózatok és mobiltelefonok talán legfontosabb előnye az óriási sávszélességben rejlik, ugyanis még a legpesszimistább előrejelzések is 20 Mbit/s-os sávszélességről szólnak, az optimistább fejlesztők szerint pedig akár a 100 Mbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető lesz az új technológiák segítségével. Ez a jelentős sebesség növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy míg a harmadik generációs hálózatok részben vonalkapcsolt és részben csomagkapcsolt megoldásokra épülnek, addig a negyedik generációs rendszerek már kizárólag csomagkapcsolt technológiákra fognak épülni.

A 4G rendszerek leginkább IP hálózatokhoz hasonlatosak, sokkal nagyobb a hatékonyságuk, mint az egyelőre csak terjedőben lévő 3G rendszereknek, és elmondható róluk, hogy teljes mértékben digitálisak – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Jason Ross, az AMR Interactive egyik vezetőelemzője, majd hozzátette, hogy ezen előnyök idővel várhatóan alkalmasak lesznek a mobil előfizetők meggyőzésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle