Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet-hozzáférést a több ezer kistelepülésnek is

Kütyük

Internet-hozzáférést a több ezer kistelepülésnek is

Az európai uniós csatlakozás idejéig, 2004. május 1-jéig 2004 kistelepülésen hoz létre eMagyarország közösségi internetpontot az Informatikai és Hírközlési Minisztérium – jelentette be a tárca vezetője kedden a Csongrád megyei Zsombón.

Kovács Kálmán közlése szerint az idén 400 településen építik ki a korszerű információs rendszert. A miniszter az MTI-nek elmondta: a közösségi Internet-hozzáférések rendszerének fejlesztésére mintegy 3,5 milliárd forintot irányoztak elő erre az évre, ez az összeg tartalmazza az úgynevezett közháló-program támogatását is.

Az eMagyarországról szólva Kovács Kálmán kifejtette, hogy nem szükséges minden településen új épületet létrehozni a közösségi hozzáférési pontoknak, azokat a meglévő szolgáltatásokhoz kell telepíteni. Elmondta továbbá, hogy összesen 1 milliárd forint költséggel, pályázati úton, eddig 753 önkormányzat részére tette lehetővé a tárca a közösségi hozzáférés kialakítását.

Kovács Kálmán a 3.300 lakosú Zsombón felavatta a több mint 30 millió forint ráfordítással, postai beruházásban elkészült új postaépületet. A postán kialakított eMagyarország közösségi információs pont ingyenesen használható.

Az ünnepségen Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója kitért arra, hogy a posta a saját szolgáltatásaiból már nem tudja a működéshez szükséges feltételeket előteremteni. Ismertetése szerint számos kistelepülésen nincs akkora igény a helyi postahivatalra, ami igazolná annak működtetését. Szabó Pál hangsúlyozta, hogy azokon a kistelepüléseken, ahol megszüntetik a postákat, postakocsikkal keresik fel a helybélieket, s kínálják személyre szólóan a szolgáltatásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés