Connect with us

technokrata

Az SD memóriakártyák jöttek, láttak és győztek

Kütyük

Az SD memóriakártyák jöttek, láttak és győztek

A Sony az elmúlt években közismerten nagy sikereket ért el Memory Stick nevezetű memóriakártyái révén, azonban a roppant dinamikusan előretörő SD memóriakártyáknak alig három esztendő alatt sikerült megelőzniük a nagy riválist.

Az NPD Group piackutató cég legfrissebb adatai szerint az SD memóriakártyák az idei év első két hónapjában az Egyesült Államokban mintegy 23 százalékos piaci részesedésre tettek szert, ezenkívül pedig mindenképpen figyelemre méltó adat, hogy ezen memóriakártyák piaca az elmúlt esztendőben nem kevesebb mint 400 százalékos növekedésen ment keresztül. Az SD kártyák szabványosításával foglalkozó szervezet, az SD Card Association szerint ez csupán a kezdet, és 2003-ban várhatóan további jelentős mértékben fog növekedni az SD memóriakártyák forgalma.

Ismeretes, hogy az SD Card Association nevezetű szervezetet 2000 januárjában három elektronikai nagyvállalat, a Matsushita Electric (Panasonic), a SanDisk és a Toshiba hozta létre, az azóta eltelt időkben pedig olyannyira megnövekedett az SD kártyák népszerűsége, hogy a konzorcium immár több mint 550 kisebb-nagyobb céget és vállalatot tömörít magába.

Piaci debütálásuk óta már számtalan digitális eszközben találkozhattunk SD memóriakártyákkal, így például mobiltelefonokban, hordozható zenelejátszó berendezésekben, kéziszámítógépekben, fényképezőgépekben, illetve kamerákban. Idén március elején egyébként világszerte egész pontosan 943 olyan digitális berendezés volt forgalomban, mely esetében SD kártya szolgált adattároló megoldásként. Említésre méltó, hogy idén debütált a piacon az első 1 GB kapacitású SD kártya, valamint a csökkentett méretekkel rendelkező új SD formátum, a miniSD.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle