Connect with us

A Nokia elvetette az indiai gyárépítés ötletét

Kütyük

A Nokia elvetette az indiai gyárépítés ötletét

A világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, a finn székhelyű Nokia bejelentette, hogy elvetette annak ötletét, hogy Indiában építse fel egyik legújabb gyártóüzemét.

A Nokia minderről hivatalos levélben értesítette az indiai kormányzatot, mely levélben az áll, hogy a Nokiának csak abban az esetben érné meg egy indiai gyártóüzem felépítése, ha az országban évente legalább 20 millió darab mobiltelefont lehetne eladni, ezzel szemben a legfrissebb jelentések arról szólnak, hogy 2002-ben Indiában alig egymillió Nokia mobil készüléket adtak el.

A Nokia 1997-ben szerzett licenszjogot arra, hogy különböző teszteket végezzen az ázsiai ország mobiltelefonos piacán. Ezt az eredetileg kétéves licenszet később kétszer is meghosszabbították, és a legutóbbi hosszabbítás idén júniusban fog lejárni. A finn gyártó egyébként a most bejelentett döntéstől függetlenül természetesen továbbra sem kíván felhagyni a Nokia mobiltelefonok Indiába történő behozatalával, és ezen szándékáról már értesítette is a megfelelő kormányzati szerveket.

Elmondások szerint a Nokia az elmúlt időkben többek közt azért adott el viszonylag kevés mobiltelefont Indiában, mert az országban számos olyan elektronikus levél indult útjára, mely azt állította, hogy a Nokia 3310, illetve Nokia 6210 típusjelzésű készülékek használata nem biztonságos. A Nokia ezen vádakat határozottan cáfolja, és a cég munkatársai elmondták, hogy alapos vizsgálatot kívánnak folytatni az üggyel kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom