Connect with us

technokrata

Új BenQ okostelefon

Kütyük

Új BenQ okostelefon

A BenQ a napokban leleplezte legújabb okostelefonját, a keresztségben P30 nevet kapott, a piacon várhatóan még ebben a negyedévben megjelenő készüléket.

A tajvani székhelyű gyártó újdonsága ugyanarra a platformra épül, mint a Sony Ericsson közelmúltban debütált, és azóta nagy karriert befutott okostelefonja, a P800. Ez a platform nem más, mint a Symbian operációs rendszer alapú UIQ.

Habár a gyártó munkatársai egyelőre nem túl sok részletet árultak el a nagy tudású P30-as mobiltelefonról, a készülék fontosabb specifikációiról azonban már van némi információnk. Többek közt tudni lehet, hogy a BenQ P30 egy 16 bites színmélységgel rendelkező TFT folyadékkristályos kijelzőt, egy hasonló színmélységű képek készítésére alkalmas, VGA felbontású integrált digitális fényképezőgépet, valamint egy Bluetooth kontrollert tudhat magáénak. A Sony Ericsson már említett P800-as készülékéhez hasonlóan a BenQ újdonságát is csatlakoztathatjuk USB kábel segítségével a személyi számítógépekhez.

Az MP3 zenefájlok, valamint MPEG4 kódolású audio- és videofájlok lejátszására képes BenQ P30 természetesen támogatja a Java (J2ME) alkalmazásokat, viszont kijelzője a Sony Ericsson P800-tól eltérően nem érintésérzékeny, tehát esetében a kijelző alatt elhelyezkedő billentyűkre korlátozódik a navigálás. A BenQ P30 kereskedelmi ára egyelőre nem ismeretes, mint ahogy az sem, hogy pontosan mikor és mely piacokon találkozhatunk majd vele először.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle