Connect with us

technokrata

Szaggatásmentes streaming video GPRS-en keresztül

Kütyük

Szaggatásmentes streaming video GPRS-en keresztül

A British Telecom egy olyan új technológiát jelentett be, melynek segítségével a GPRS kompatibilis mobiltelefonok tulajdonosai is a legkisebb akadás, vagy szaggatás nélkül nézhetnek internetes streaming videoanyagokat.

A British Telecom által kifejlesztett Fastnets technológia az ígéretek szerint véget vet a streaming média szolgáltatások kapcsán felmerülő problémának, a nem kívánatos, lassú pufferelésnek.

A napokban tartott bemutatón az érdeklődők működés közben is megtekinthették az új technológiát, mely már az első pillanatban meglepte a közönséget, ugyanis az éppen kiválasztott streaming video adást a legkisebb késedelem nélkül, lényegében azonnal elkezdte lejátszani. A Fastnets ezzel párhuzamosan megszüntette a pufferelés miatti kimaradásokat, szaggatásokat, ugyanis esetében még lecsökkent sávszélesség mellett sem ment el a kép, legfeljebb annak minősége esett vissza.

A British Telecom egyik fejlesztőmérnöke elmondta, hogy a Fastnets lényege a rendelkezésre álló sávszélesség folyamatos figyelemmel kísérése, ily módon ugyanis a lejátszás körülményei mindig az adott lehetőségeknek megfelelően alakulhatnak, és a felhasználóknak nem kell szaggatásra számítaniuk. A British Telecom által rendezett sajtótájékoztatón hagyományos GPRS hálózatot és GPRS kompatibilis mobiltelefonokat használtak, és a streaming videók másodpercenkénti képszáma maximálisan huszonöt volt, de még a legrosszabb esetben sem csökkent hat alá. Egyes szakértők szerint a Fastnets olyannyira ígéretes technológia, hogy akár a 3G rendszerek bevezetésének további késleltetését is magával hozhatja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle