Connect with us

technokrata

Opera webböngésző Nokia 3650-7650-re

Kütyük

Opera webböngésző Nokia 3650-7650-re

Az Opera Software kiadta népszerű webböngésző szoftverének a Nokia Series 60 platformra épülő mobiltelefonokon futtatható változatát.

A speciális SSR (Small-Screen Rendering) technológiára épülő program segítségével immár a Nokia 3650, illetve Nokia 7650 típusjelzésű mobiltelefonok segítségével is könnyedén szörfölhetünk az interneten.

Az Opera Small-Screen Rendering technológiája egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a mobiltelefon gyártók, mind a felhasználók körében, ami tulajdonképpen nem is meglepő. Az Opera ezen újszerű megoldásának sikere elsősorban abban rejlik, hogy míg más mobiltelefonos internetes technológiák (WAP) arra kényszerítették a webfejlesztőket, hogy új, speciálisan a mobil készülékekre optimalizált webes oldalakat készítsenek, addig az SSR technológia képes arra, hogy a teljesen hagyományos HTML weboldalakat kezelje. Az SSR egyszerűen veszi a standard weboldalt, különleges eljárásai révén átalakítja, ezt követően pedig úgy jeleníti meg a mobiltelefonok kijelzőjén, hogy a felhasználóknak ne kelljen vízszintesen görgetniük.

Mi már 1999 óta jó kapcsolatban vagyunk az Operával, és mondanom sem kell, hogy tiszta szívből örülünk annak, hogy az Opera most bejelentette a Series 60 platformra épülő HTML webböngészőjét – nyilatkozta David Wood, a Symbian operációs rendszereket fejlesztő Symbian cég egyik vezetője. A program egyébként elérhető tizennégy napig használható próbaverzióban, valamint 19,95 eurós áron kapható teljes változatban is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle